CATEDRA | Oaspeţi din Republica Moldova la Umbrăreşti-Deal

CATEDRA | Oaspeţi din Republica Moldova la Umbrăreşti-Deal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elevii Şcolii Gimnaziale „Sf. Stelian” Umbrăreşti-Deal, alături de dascălii şi părinţii lor, i-au primit în vizită pe fraţii de peste Prut, de la Gimnaziul „Al. I. Cuza”, satul Roşu, raionul Cahul, Republica Moldova, pentru o activitate de amploare, în cadrul proiectului „Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim!”.

Oaspeţii au venit însoţiţi de primarul satului Roşu, Nicolae Savilencu. De asemenea, s-au alăturat foşti elevi ai instituţiei, acum oameni de onoare pentru localitatea lor.

După vizitarea şcolilor şi grădiniţelor şi un spectacol prezentat de gazde, a urmat semnarea acordurilor de parteneriat între cele două şcoli. Gazdele şi oaspeţii şi-au prezentat cu emoţie şcolile şi localităţile, şi-au exprimat la unison dorinţa de colaborare pentru îmbogăţirea celui mai preţios edificiu uman: spiritualitatea neamului românesc.

Preotul Andrei Toderiţă şi-a prezentat ultima apariţie editorială, inspirată din istoria comunei Umbrăreşti, „Personalităţi umbrăreştene de ieri şi de azi”, pe care le-a dăruit-o tuturor invitaților.

Prin intermediul proiectului de parteneriat, care se va desfăşura pe parcursul a opt luni, se doreşte familiarizarea elevilor din cele două şcoli cu diferitele aspecte ale celor două spații culturale şi educaţionale. Astfel, elevii vor comunica, vor stabili relaţii sincere, vor realiza împreună cu dascălii lor schimburi de bune practici.

S-a resimţit iubirea de naţie, de neam şi de limbă, de credinţă şi de unitate, atât la gazde, cât şi la oaspeţi, căci dorul de casă şi de cei ai casei nu piere niciodată; el dăinuieşte cerându-şi dreptul strămoşesc, dreptul la iubire şi unire între fraţi.

Citit 1836 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2017 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.