Peste 600 de profesori în emoţiile examenului

Peste 600 de profesori în emoţiile examenului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 600 profesori din judeţul Galaţi vor susţine astăzi Concursul naţional de ocupare a posturilor vacante în învăţământ. Examenul de titularizare se va susţine în două centre, unul la Liceul Tehnologic de Marină şi celălalt la Colegiul Naţional "Costache Negri".

Iniţial s-au înscris 627 de candidaţi, dar 14 dintre ei nu s-au prezentat la proba practică sau la inspecţia de la clasă, deci nu mai pot participa la examen.

De la inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, preşedinta comisiei judeţene de titularizare, am aflat că sunt două persoane nevăzătoare care vor susţine examenul în condiţii speciale, una la limba şi literatura română, iar cealaltă la religie. 

Accesul candidaţilor în cele două centre de examen se va face între orele 8,00 - 9,00, urmând ca proba să înceapă la ora 10,00. Durata pe care o au la dispoziţie candidaţii pentru rezolvarea subiectelor este de patru ore.

Pentru anul acesta, există în total 146 de posturi titularizabile, dintre care 80 sunt în mediul urban şi 66 în mediul rural.

Rezultatele iniţiale ale concursului vor fi afişate pe 18 iulie, până în ora 16,00 la centrele de examen şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Contestaţiile se vor depune la sediul ISJ, în ziua de 18 iulie, până la ora 21,00 şi pe 19 iulie, până la ora 15,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 20 şi 24 iulie, urmând ca notele finale să fie date publicităţii pe 25 iulie.

Pe 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut la concursul de titularizare minimum nota 7,00. Indiferent de judeţul în care au susţinut examenul, candidaţii pentru posturile din Galaţi vor fi ierarhizaţi pe o listă unică în ordinea descrescătoare a  mediilor.

Citit 1263 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2017 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.