Activitate intensă în Campusul "Al. I. Cuza"

Activitate intensă în Campusul "Al. I. Cuza"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chiar dacă e aproape vacanţă, activitatea în căminele studenţeşti este intensă. 50 de candidaţi veniţi din alte judeţe, care susţin în această perioadă examene de admitere, au cerut cazare şi vor fi găzduiţi, gratuit, în căminul LSG din strada Basarabiei nr. 10 bis. Tot aici au găsit loc şi însoţitorii lor (părinţi, prieteni) care au solicitat acest lucru. Taxa pentru aceştia din urmă este de doar 10 lei pe noapte, iar perioada de cazare este 15-19 iulie sau 25-26 iulie, când au loc examenele la Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Până pe 21 iulie, în căminul H sunt cazaţi studenţii şi masteranzii care mai au de susţinut licenţe, disertaţii sau trebuie să meargă în practică. Pentru ei, regia de cămin în această perioadă se calculează ca pentru vizitatori: 7 lei pe noapte.

Din data de 20 iulie, tot în H vor fi cazate, gratuit, 120 de persoane, dintre care 90 de elevi de clasa a XI-a şi 30 de însoţitori, care participă la programul Galaţi Summer University (GSU). Ei vor petrece două săptămâni în campus, vor participa la cursuri de dezvoltare personală, vor vizita laboratoarele şi sălile de curs şi vor sta de vorbă cu profesorii şi studenţii din anii mai mari.

Principalul obiectiv al proiectului este familiarizarea elevilor cu viaţa din campus şi educaţia non-formală, dar şi determinarea unui parcurs în carieră.

Citit 1261 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.