Se apropie Noaptea Cercetătorilor Europeni, un proiect esenţial pentru educaţia noilor generaţii, iar Universitatea "Dunărea de Jos" înscrie Galaţiul pe harta judeţelor participante şi la această ediţie, pregătind în Campusul Ştiinţei experimente inedite, prezentări interactive, activităţi educative pentru copii, concursuri şi multe alte acţiuni, ce vor îmbina ştiinţa cu învăţarea distractivă.
Evenimentul, la care participă aproape toate facultățile de la "Dunărea de Jos", va avea loc vineri, 29 septembrie, cu începere de la ora 17,00.
Facultate de Ştiinţa Alimentelor vine anul acesta cu idei interesante şi aplicaţii care vor ţine atenţia micuţilor trează. Ei vor învăţa cum să mănânce chipsuri sănătoase, vor călători în lumea jeleurilor (Jelly Valley), vor încerca diferite texturi şi arome în industria alimentară. Nici Piscicultura - ramură cu tradiţie la Galaţi - nu va fi uitată: vizitatorii vor putea studia misterele vieţii acvatice la microscop, vor învăţa să facă noduri pescăreşti complicate sau vor afla lucruri uimitoare despre peşti. Cei de la Automatică, Calculatoare, Inginerie electrică şi Electronică ne vor arăta cum ne ajută roboţii. Inginerii vor avea prezentări interactive despre apă, aer şi vreme sau despre aliaje ce păstrează memoria formei, noutăţi în fabricarea caroseriilor auto, printarea în 3D, aplicaţii de mecatronică şi robotică sau cum se administrează un hub digital. Cei de la Facultatea de Inginerie vor prezenta şi programul de reconstrucţie 3D a centrului istoric al oraşului Galaţi. Vor fi şi demonstraţii ale studenţilor medicinişti, lecţii de supravieţuire ale soldaţilor din Batalionul 284 Tancuri, un stand de prezentare cu tehnica de intervenţie a Serviciului de Acţiuni Speciale al Poliţiei şi nelipsita demonstraţie cu câini dresaţi. Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie propune anul acesta dezbateri şi sondaje cu publicul pe teme de mare actualitate: “Dilema vagonetului” sau „Brexit - ce se va întâmpla acum cu Uniunea Europeană?” Pentru cei care vor să ştie cum lucrează un sociolog, există două ateliere interactive: „Arborele familiei” şi „Micul sociolog”. Cei de la Drept vor divulga din secretele modalităţilor tehnice de probare a faptelor penale, iar cei de la Sport vor încerca să ne convingă de beneficiile kinetoterapiei. Vor mai fi şi demonstraţii de restaurare a icoanelor, precum şi un atelier de cusături tradiţionale.