Concursul "Teatrix", o experienţă de neuitat

Concursul "Teatrix", o experienţă de neuitat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Diana Mădălina Manole, fostă elevă a Şcolii „Sfântul Grigorie Teologul” (Şcoala Nr. 41), actualmente elevă a Colegiului Naţional „Costache Negri”, a obţinut premiul al II-lea pe ţară la „Concursul Naţional de Interpretare Teatrală şi Eseuri „Teatrix” din Arad. Concursul s-a aflat la a VI-a ediţie a avut două secţiuni: teatru şi eseuri.

Mădălina a participat la secţiunea Eseuri, astfel că, într-o primă etapă, a redactat un eseu având tema „Ne pregătim pentru viitor! Cum?”. Lucrarea sa s-a numărat printre cele câştigătoare, ceea ce i-a oferit singurei reprezentante selectate din Moldova şansa de a concura la finala Concursului Naţional „Teatrix”, unde am însoţit-o în calitate de coordonator.

Etapa finală s-a desfăşurat la Castelul Macea din Arad, costurile cazării şi mesei fiind asigurate de organizatori. Mădălina a susţinut sub forma unui PPT, un eseu pe tema dată, a participat la ateliere de teatru şi a participat la o dezbatere cu tema „Facultăţi în România. Pro sau contra?”. Întrebată care a fost impactul concursului asupra sa, Mădălina a mărturisit:  "Premiul câştigat este foarte importat. Acel premiu nu constă în diplome, medalii şi cupe, ci în experienţa pe care ai căpătat-o, starea de fericire şi mândrie faţă de ceea ce ai făcut şi momentele în care te descoperi cu adevărat. Nu o să uit niciodată bunătatea şi ospitalitatea pe care am primit-o la castelul din Macea, persoanele care m-au ajutat şi m-au susţinut şi activităţile interesante care ne-au unit".

Când spun Teatrix spun copii frumoşi şi talentaţi, plini de energie într-o locaţie de vis, Castelul de la Macea, spun cuvântul familie. Ne-am bucurat de prieteniile care s-au legat, am uitat că este un concurs, ne-am bucurat să trăim experienţa.

Citit 1465 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.