Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Un tragic accident de circulaţia a schimbat viaţa familiei Cristea din Galaţi. În luna iulie, în timp ce mergeau spre mare, maşina lor a fost lovită de un TIR. În urma impactului, copilul familiei, Nicolas, în vârstă de doar 12 ani, a suferit multiple traumatisme, care l-au ţinut trei săptămâni în secţia de reanimare. După tratamente şi zile de recuperare, Nicolas şi-a revenit, dar nu în totalitate. „Nicolas a fost cel mai afectat în accident. Acum îşi revine, dar învăţăm de la început tabla înmulţirii, a adunării, să scriem, culorile. A fost afectat şi neurologic, dar, din fericire, medicii ne-au dat speranţe sută la sută de recuperare”, ne-a spus Liliana Cristea, mama lui Nicolas.
Recuperarea este însă scumpă, serviciile nefiind decontate de Casa de Sănătate. Pentru a le veni în ajutor, conducerea Şcolii nr. 29 din Galaţi, acolo unde Nicolas este elev, a organizat un flashmob caritabil. Aproximativ 700 de copii, părinţi şi profesori au participat la acest flashmob şi au donat bani pentru recuperarea lui Nicolas. "Statul nu a decontat decât 21 de zile de recuperare. Restul se plăteşte, aşa că noi am încercat să îi ajutăm. Am strâns bani şi la fotbal, acum şi la şcoală. Totul în speranţa că se va recupera şi va reveni în băncile şcolii, alături de colegii lui”, ne-a mărturisit Cristiana Rusu, mama celui mai bun prieten a lui Nicolas, cea care a fost alături de familia Cristea încă de la început.
„Este un copil plin de viaţă, energic, un copil care s-a făcut plăcut în colectivul clasei a şasea. Este şi sportiv de performanţă, face fotbal. Este dureros să vedem că nu se poate mişca, dar sperăm să revină cât mai repede în rândul colegilor săi”, ne-a spus Cristinel Bitire, dirigintele lui Nicolas.
Flashmobul a atras şi mămici din parcul aflat în apropierea şcolii, care, impresionate de povestea micuţului elev, au vrut să ofere o mână de ajutor.
La finalul acţiunii, zeci de baloane au luat calea aerului, dansatorii urându-i multă sănătate colegului lor.

Citit 2091 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2017 18:42

1 comentariu

  • postat de Suflet captiv Vineri, 29 Septembrie 2017 15:29 92.86.38.*** Link la comentariu
    0
    0

    Ca întotdeauna statul nu face nimic nici măcar pentru cei mici. Frumoasa initiativă, de apreciat......dar sa postati si un cont unde sa se poata face donatii online, caci suntem din alte judete care dorim sa dam macar un banut.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.