Elev gălăţean sponsorizat pentru organizare de expoziţii

Elev gălăţean sponsorizat pentru organizare de expoziţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Valentin Cocâi, cursant al Palatului Copiilor din Galaţi, se numără printre câştigătorii "Programului MOL de promovare a talentelor", ediţia a 12-a, organizat de Fundaţia pentru Comunitate, înfiinţată la Cluj, în 2008. El a fost selectat dintre mii de copii talentaţi din ţară, care au depus aplicaţii şi proiecte în vederea obţinerii finanţării pentru materialele necesare.

Proiectul propus în cadrul concursului se va concretiza în expoziţii cu lucrări plastice, realizate de copilul de 13 ani, îndrumat de profesoara Mihaela Brumar.

"Cu o dorinţă continuă de învăţare şi de exprimare, Valentin Cocâi a adus Palatului Copiilor, în perioada 2011- 2017, cele mai multe premii în competiţiile cu profil artistic şi cultural, organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este un talent real. Nu are rezultate şi premii doar în domeniul artelor plastice, el  fiind pasionat, în acelaşi timp, de literatură, teatru şi sport", ne spune profesoara şi plasticiana Mihaela Brumar.

Valentin a participat consecvent la toate activităţile cercului de pictură de la cinci ani şi jumătate. În prezent, elevul este înscris la cercul de pictură, grupa de performanţă şi la cercul de grafică şi sculptură.

"Generozitatea sponsorizării are o adâncă semnificaţie în viaţa acestui copil, ce va putea vizualiza spaţiul social la o nouă dimensiune, cu puterile specifice vârstei. Palatul Copiilor va asigura vizibilitatea proiectului, dar va oferi şi cadrul necesar pentru derularea unor activităţi, cum ar fi spaţiul expoziţional, dar şi parteneriate cu diferite instituţii care vor găzdui expoziţiile cu lucrările realizate de Valentin. Cu siguranţă, acţiunea va genera parteneriate, mecanisme şi procese durabile în memoria comunităţii, va stimula viaţa culturală gălăţeană",  mai spune profesoara de la  Palatul Copiilor.

Încântată de finanţarea primită de Valentin este şi directoarea instituţiei, Charlotte Barbu: "Mulţumim părinţilor pentru colaborarea caldă, pentru relaţia de durată, bazată pe respect, încredere şi responsabilitate, pentru că, fără îndrumarea şi încurajarea lor, Valentin n-ar fi atins aceste performanţe. Mulțumim sponsorului MOL România şi Fundaţiei pentru Comunitate pentru şansa oferită lui Valentin".

Fundaţia are scopul de a descoperi şi promova tinere talente, de asemenea susţine activităţi educative şi sociale prin parteneriate, în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Citit 1815 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.