STUDENȚII basarabeni, primii cazaţi în cămine
Foto: Sonia Baciu

STUDENȚII basarabeni, primii cazaţi în cămine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începe anul universitar. Primul semn? A început cazarea în căminele studenţeşti. Primii sosiţi, ca în fiecare an, au fost studenţii din Republica Moldova. O parte din Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni, înarmaţi cu un steag tricolor, şi-au aşteptat oaspeţii la intrarea în căminul H. După mai bine de şase ore de drum, autocarul încărcat cu studenţi a oprit în Campusul Universitar „Al. I. Cuza”. Încărcaţi cu genţi, pături, perne, dar şi cu multe emoţii, bobocii au coborât din autocar şi au aşteptat să fie cazaţi. Până să ajungă însă în camere, viitorii studenţi au primit ghidul bobocului, care îi va ajuta să se familiarizeze repede cu viaţa dintr-un oraş străin.

Emoţiile s-au risipit însă repede, când au ajuns în camerele de cămin. „Este mult mai bine decât mă aşteptam. Faţă de Republica Moldova, este minunat”, ne-a spus Nicolae Morar, student la Facultatea de Calculatoare şi Tehnologie Informaţională.

Atât fetele, cât şi băieţii şi-au adus de acasă pături şi perne, astfel încât să nu simtă dorul de casă. Unii şi-au adus chiar şi câte o jucărie de pluş, care să le amintească de prieteni. „Iepuraşul l-am primit de la prietenii mei şi nu puteam să-l las acasă. Mi l-au dat când să mă pornesc la drum să îmi aduc aminte de ei”, ne-a mărturisit Alina Brâncă, studentă în anul întâi la Facultatea de Chimie.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, studenţii nu au mai venit încărcaţi şi cu borcane de zacuscă sau cu alte conserve, pentru că nu ştiau dacă au voie sau nu să treacă cu ele la vamă. „Nu ne lasă cu carne la vamă. Ne-am adus doar orez, paste, hrişcă. Ne vom găti în cămin”, ne-au spus mai mulţi studenţi. Cu toate acestea, unii şi-au adus câte o plăcintă, pe care ulterior au împărţit-o cu viitorii colegi de cameră.

Joi seara a fost prima tranşă de cazări. În cursul zilei de vineri un alt autocar, cu aproximativ 50 de studenţi din Republica Moldova, a ajuns la Galaţi. „Joi au venit 51 de studenţi, iar vineri alţi 50. Toţi au fost primiţi şi ajutaţi să se cazeze de către membrii Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni. Avem sprijinul Ligii Studenţilor şi al Universităţii "Dunărea de Jos" şi îi vom ajuta pe toţi cu cazarea şi acomodarea”, ne-a declarat Sergiu Bodlev, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni. Sâmbătă, 30 septembrie, dar şi în următoarele zile, vor fi cazaţi toţi studenţii care au optat pentru o cameră în Campusul Universitar „Al. I. Cuza” Galaţi.

Citit 1775 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.