Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
5 comentarii

Inginerul Cristi Gabriel Coviţă Carlan este absolventul primei serii de specialişti în domeniul Managementului situaţiilor de urgenţă, program postuniversitar iniţiat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

După 126 de ore de curs şi practică, Cristi este pregătit ca, împreună cu ceilalţi 14 colegi ai săi, să găsească soluţii pentru rezolvarea oricărei situaţii de risc. "După "Colectiv", am văzut neputinţa noastră şi am decis să mă implic. Cursul a fost benefic, pentru mine, profesional, dar e util pentru toată lumea, e util pentru viaţă. Am învăţat despre legile care reglementează domeniul, managementul logistic şi al resurselor umane în astfel de situaţii, dar şi despre cum se face transportul materialelor şi al personalului în situaţii de urgenţă. Toţi cei 15 cursanţi lucrăm cumva în domeniu, dar cu cât suntem mai pregătiţi, cu atât mai bine", ne-a declarat Cristi Coviţă Carlan.

Absolvenţii vor primi un Certificat de absolvire. "Suntem singura universitate din zona de sud-est care derulează, la cererea mediului de afaceri, un astfel de program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă. Absolvenţii noştri colaborează cu ISU şi cu alte instituţii ale statului, oferind consultanţă în mediul privat, mai ales pe asigurări şi planuri de prevenire, care sunt tot mai necesare. Există un plan naţional privind punctele critice de control şi, pe viitor, absolvenţii doresc să se reunească într-o asociaţie profesională a specialiştilor în situaţii de urgenţă, pentru a putea face faţă tuturor provocărilor", ne-a declarat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, directorul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic (DFCTT).

Programul, iniţiat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, prin DFCTT, este specializat pe mai multe licenţe şi programe de masterat şi derulat de profesorii proprii. Astfel de programe mai există doar la Universitatea Tehnică din Cluj - extensia Baia Mare şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti. "Având în vedere faptul că situaţiile de urgenţă sunt, în ultima perioadă, din nefericire, tot mai frecvente şi cu efecte potenţiale majore, că planurile de prevenire a efectelor situaţiilor de urgenţă şi de intervenţie sunt complexe, dificil de realizat şi implică în general colaborarea unor colective de specialişti, un astfel de curs era mai mult decât necesar", ne-a declarat prof. dr. ing. ec. Elena Mereuţă, directorul programului.

Absolvenţii primei serii au decis înfiinţarea Asociaţiei Evaluatorilor Profesionişti pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea de Jos", care va asigura colaborarea membrilor asociaţiei şi parteneriatul cu instituţiile publice şi private interesate.

Citit 3409 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 01:41

5 comentarii

 • postat de x Vineri, 17 Noiembrie 2017 07:58 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  6

  nu inteleg rostul articolului. felicitari pentru curs, dar exista zeci de astfel de furnizori de cursuri similare in tara si mii de absolventi! deci.....

  Raportează
 • postat de Andreea Joi, 16 Noiembrie 2017 22:40 86.122.130.*** Link la comentariu
  1
  1

  Si ce tarif are un astfel de curs? Dați informații complete!

  Raportează
 • postat de crystal Marți, 14 Noiembrie 2017 19:11 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  6

  sa vezi tarife dupa aia de te arde la buzunar. Romanul nu are ideea preturilor raportate la salarii si chiar daca este in EU, se viseaza milionar din 2 servicii vandute.

  Raportează
 • postat de v. t. Marți, 14 Noiembrie 2017 17:05 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  7

  In cazul unui cutremur devastator Romania nu este pregatita ! Va pot demonstra oricand !

  Raportează
 • postat de cosman Danut Marți, 14 Noiembrie 2017 13:09 5.2.191.*** Link la comentariu
  8
  4

  Felicitari varule!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.