Bani europeni pentru REABILITAREA TERMICĂ a două ȘCOLI

Bani europeni pentru REABILITAREA TERMICĂ a două ȘCOLI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şcolile gimnaziale Nr. 3 şi Nr. 22, din cartierul Dunărea, vor fi dotate cu centrale termice şi vor beneficia de lucrări de reabilitare şi anvelopare, realizate cu fonduri europene. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi va semna, în curând, contractele de finanţare europeană pentru investiţi la cele două unităţi de învăţământ. Pe lângă montarea centralelor termice, principalele lucrări care vor fi executate vizează: reparaţii capitale la instalaţiile electrice şi termice, anveloparea clădirilor, refacerea faţadelor, reabilitarea rigolelor şi trotuarelor.

Vestea bună este că municipalitatea a organizat şi finalizat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, deci nu va mai fi nevoie de timp de aşteptare.

Potrivit Primăriei, licitaţia pentru anveloparea Şcolii Nr. 22 a fost câştigată de asocierea SC Moviland Met SRL - SC Proconstrid SRL - SC Muşat SRL, lider al asocierii fiind Moviland Met, valoarea totală a contractului fiind de 2.157.056 de lei cu TVA. În cazul Şcolii Nr. 3, licitaţia a fost câştigată de asocierea SC Dreams Riviera SRL - SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL - SC Romsit Construct SRL, cu lider de asociere Dreams Riviera. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 2.263.645 de lei cu TVA.

"Din valoarea totală a lucrărilor ce vor fi executate la cele două şcoli, 98 la sută reprezintă bani din fonduri europene, iar contribuţia de la bugetul local este de doi la sută. După finalizarea proiectării vor fi demarate lucrările de execuţie ce pot fi realizate pe perioada sezonului rece, urmând ca atunci când vremea va fi favorabilă să fie demarate lucrările de anvelopare şi refacere a faţadelor", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Trebuie spus că pe lista clădirilor publice pentru a căror reabilitare termică municipalitatea îşi doreşte să obţină fonduri europene se mai află şi Şcoala Nr. 40.

Citit 3000 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.