Sesiuni de mentorat pentru studenții mediciniști

Sesiuni de mentorat pentru studenții mediciniști
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) şi Casa de Cultură a Studenţilor, în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, au organizat, săptămâna trecută, sesiuni de mentorat pentru studenţii medicinişti, în cadrul unui program intitulat „#MEDinfo”.

Practic, au fost întâlniri cu profesorii şi cu studenţii din anii mai mari, prin care tinerii au fost îndrumaţi să aleagă cele mai potrivite opţiuni didactice, culturale şi sociale, cu scopul de a facilita integrarea lor. La întâlnire a participat, pe lângă conf. univ. dr. Ciprian Dinu, prodecanul Facultăţii, reprezentanţi ai Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră, voluntari SSMG, studenţi din anii mai mari (reprezentanţi în Senatul Universitar şi Consiliul Facultăţii) şi voluntari ai AIESEC.

După prezentarea temelor de mentorat (drepturile şi obligaţiile studenţilor, oportunităţile de voluntariat în străinătate, programele de mobilităţi studenţeşti la care pot aplica, modul de tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice, informaţii despre Congresul Naţional „GalMed”, precum şi tehnici de comunicare eficiente) s-au creat grupuri de lucru formate dintr-un voluntar şi circa cinci studenţi, în vederea dezbaterilor.

SSMG este organizaţia studenţească ce reprezintă interesele studenţilor Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi din anul 2009.

Citit 1536 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.