Studentă la arte plastice în Anglia

Studentă la arte plastice în Anglia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marţi, la Muzeul de Istorie, Diana Nour şi-a vernisat prima expoziţie personală, cu câteva zile înainte de a pleca în Marea Britanie *

Diana Nour este singura absolventă de anul acesta a Liceului de Artă „D. Cuclin” care va urma o facultate în străinătate. Ea a primit o bursă de 2000 de lire la Universitatea Coventry, în condiţiile în care în Marea Britanie foarte puţine instituţii de învăţământ superior acordă burse studenţilor străini.

„Se acordă doar burse pentru cazare şi masă. Voi munci pentru a putea păstra bursa şi anul viitor, altfel nu cred că m-aş descurca. Pentru studii, statul britanic acordă credite rambursabile după angajare, dar cazarea şi masa sunt destul de scumpe”, ne spune Diana.

Condiţiile pentru a studia artele plastice în Marea Britanie sunt destul de drastice. „Trebuia să am peste 9.50 la bacalaureat, un portofoliu generos şi să susţin şi un test de limbă engleză la Bucureşti. Din moment ce am obţinut şi bursa, înseamnă că dosarul meu a fost destul de bun”, ne lămureşte tânăra.

Diana are deja un palmares destul de bogat la diferitele concursuri la care a participat: olimpiadele judeţene şi naţionale, Concursul „Camil Ressu”, Tabăra de creaţie Măgura, Concursul „Hans Hermann”.

„Sunt o fire competitivă”

De ce este singura din generaţia ei care va studia în străinătate? Pentru că e o fire competitivă şi îşi doreşte să fie cea mai bună în domeniul ei. „Doamna profesoară Liliana Negoescu mi-a insuflat dorinţa de a concura. De aceea, în Anglia nu voi rata niciun concurs. În plus, voi participa la toate acţiunile de voluntariat. Îmi place să-i ajut pe oameni, am făcut cursuri şi la «Crucea Roşie», iar în timpul liceului am participat la decorarea Spitalului de Copii”, ne dezvăluie câteva dintre preocupările ei.

Natura – faţă de care suntem ingraţi

Deşi îi place foarte mult şi muzica (ştie să cânte la pian şi la chitară) a descoperit că se poate exprima mai uşor prin culoare. Temele ei favorite sunt elementele din natură:

„Fac întâi studii şi schiţe şi apoi improvizez structuri noi figurative, nu merg pe artă abstractă”, îşi caracterizează în câteva cuvinte stilul de lucru. Crede că natura, cea care ne iubeşte atât de mult, ar merita mult mai multă atenţie din partea noastră, cei dispuşi mai mult s-o distrugem.

O expoziţie de rămas bun

Înainte de plecare, Diana Nour, frumoasă ea însăşi ca o pictură, îşi va lua rămas bun de la prieteni şi gălăţeni într-un mod inedit. A primit undă verde pentru organizarea primei expoziţii personale, în cadrul proiectului „Confluenţa artelor” derulat de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Vernisajul expoziţiei, care cuprinde lucrări de pictură de şevalet şi pictură decorativă, a avut loc  ieri, la Muzeul de Istorie.

În timp ce Diana va pleca pe 28 septembrie la Coventry, lucrările ei vor rămâne la Galaţi, ca o mărturie  a realizărilor sale prezente şi o promisiune pentru cele viitoare. Îi urăm succes!

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.