Deszăpezire cu utilaje şi cu ajutorul soarelui

Deszăpezire cu utilaje şi cu ajutorul soarelui

Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

A venit iarna şi la Galaţi. Prima ninsoare le-a dat şi primele emoţii şoferilor gălăţeni. Astfel, la primele ore ale dimineţii, în oraş, se circula în condiţii de iarnă, pe multe dintre străzile oraşului zăpada fiind frământată de roţile maşinilor. Situaţia s-a reglat însă repede, atât pentru că utilajele şi-au făcut treaba, cât şi pentru că pe cer a apărut soarele, ceea ce a făcut ca zăpada să se topească destul de repede. Trebuie remarcat faptul că, încă de la primele ore ale dimineţii, s-a lucrat şi la deszăpezirea staţiilor de autobuz şi a trotuarelor.

Conform unui comunicat al Primăriei Galaţi, "activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară în conformitate cu "Procedura pentru asigurarea desfăşurării activităţii la nivelul municipiului Galaţi în cazul poluărilor accidentale sau fenomenelor meteorologice periculoase: caniculă, furtună, ploaie abundentă, polei şi ninsoare abundentă 15 noiembrie 2017 - 15 noiembrie 2018", reglementată de Direcţia Generală Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, din cadrul Primăriei Galaţi".
Conform comunicatului Primăriei Galaţi, Serviciul Public Ecosal Galaţi a intervenit, pentru combaterea poleiului şi împrăştierea materialului antiderapant, cu două autoîncărcătoare frontale şi cu şapte sărăriţe, la care s-au adăugat şapte camioane cu lamă şi sărăriţe ale SC Tancrad SRL.
De asemenea, Ecosal a scos pe străzi 12 tractoare cu lamă şi perie pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, dar şi patru motocultoare pentru curăţarea zăpezii şi combaterea poleiului pe trotuare. Până la ora 8,00 dimineaţa, fuseseră împrăştiate 161,7 tone de material antiderapant.
Conform sursei citate, pentru activitatea de deszăpezire lucrează, în total, 177 de persoane (mecanici, conducători auto, lucrători şi coordonatori).
Cert este că, în jurul prânzului, în Galaţi se circula bine, iar în judeţ nu au fost semnalate probleme. Cu toate acestea este posibil ca problemele să apară abia de miercuri dimineaţă, deoarece temperaturile nocturne vor fi negative, iar toată apa provenită din topirea zăpezii va îngheţa, ceea ce înseamnă că totul se va transforma într-un adevărat patinoar. Aşadar, atenţie la cum circulaţi, fie că sunteţi şoferi, fie pietoni!

Citit 1956 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2018 11:35

1 comentariu

  • postat de ionel preda Marți, 16 Ianuarie 2018 20:57 95.76.32.*** Link la comentariu
    1
    2

    vorbiti prostii.dupa ora 8.30 sau iesit la dezapezit in oras

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.