Petru Rareş n-are noroc de sigiliu la Galaţi

Petru Rareş n-are noroc de sigiliu la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Din păcate, şi cea de-a doua licitaţie organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru achiziţia şi montajul sigiliului lui Petru Rareş - un obiect de artă urbană un diametru de 4,80 metri, care ar urma să fie amplasat la intersecţia bulevardului Dunărea cu bulevardul Galaţi - a eşuat.

Potrivit datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, şi de această dată, la fel ca la sfârşitul anului trecut, cererea de ofertă a fost anulată pentru că nu s-a înscris nici un ofertant. Motivul dezinteresului ar putea fi legat de valoarea estimată a contractului 217.680 de lei fără TVA care ar putea fi considerată prea mică pentru pretenţiile firmelor, în condiţiile în care criteriul de atribuire a a contractului este preţul cel mai scăzut.

Rămâne de văzut dacă administraţia locală va relansa o licitaţie la un preţ mai mare.

Citit 2642 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 22:31

8 comentarii

 • postat de Paul Tanasescu
  Duminică, 28 Ianuarie 2018 14:36
  185.220.101.***
  De ce nu se construeste in interiorul inelului ceva de genul unui postament cu statuia lui Petru Rares?

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Nice_tramway_place_Garibaldi.jpg

  Pe langa acel sigiliu. Un postament pe care sa fie asezata si statuia lui Petru Rares. Ceva precum Monumentul lui Al. I. Cuza de pe strada Domneasca, din fata Gradinii Publice. Aveti imagini istorice cu Petru Rares (purtand vesmantul sau de domn al Moldovei) peste tot prin arhive, prin datele istorice, prin mediul online. NIMENI NU SE INGHESUIE LA AMENAJATUL UNEI SIMPLE SARME.

  https://istoriiregasite.files.wordpress.com/2012/01/sultanul-soliman-si-petru-rares1.gif

  Faceti un postament cu statuia domnului Moldovei Petru Rares, al carui sigiliu era si asezati-l pe un postament, ceva amenajat in sensul ca cel din primul link si asezati-l in acel rondou, pe langa sigiliu sau in locul sigiliului...Ca altfel tot asteptam mult si bine ca sa se inscrie fertanti la amenajarea unei sarme. Se aude primarie?

  Ceva in genul monumentului, statuii de pe strada domneasca din rotunda din fata de la Gradina Publica:

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Monumentul_lui_Alexandru_Ioan_Cuza.jpg
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lavinia
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 18:44
  212.21.66.***
  Pavajul ala cu model de caramida cand se va completa pe zidul crenelat si pe aleea/trotuarul din jurul inelului? Fiindca aleea circulara/trotuarul din jurul inelului este incomplet(a) fara pavaj fiindca marginea lasata inaltata a trotuarului parca ar lasa impresia ca mai trebuie pus un rand de pavaj deasupra, mai ales ca marginea inaltata lasata asa trotuarului in exterior la o ploaie aduna apa pe tot acel trotuar:

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/904227c834cfe8e49be24441cc4587aa_XL.jpg

  Zidul crenelat si trotuarul circular sa fie terminat, finalizat, completat ca in poza cu acele dale care-i dau un aspect ca de caramizi, de parca ar fi un zid de cetate adevarat ca in aceasta imagine:

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/bdab7677f3936e43b6861ba5d11b6104_XL.jpg

  Tocmai asta era probabil si ideea principala a modernizarii acelui inel cu acel sigiliu.
  Desi mi se pare cam minimalist sa pui acolo doar acel sigiliu, ideea lui aased cu statuia parand a fi o idee buna de completat in acel inel, desi statuia lui Petru Rares fiind poate mult mai potrivita luand in considerare ca si sigiliul ce va fi asezat acolo este a lui Petru Rares, nu a lui Mihai Viteazul.

  Dar sunt curios de ce nu au continuat sa puna pavajul cu dale in forma de caramida, ca de zid de cetate, precum in imagine? Sau firma respectiva care a lucrat acolo a tras clapa primariei? Se vede din imagine ca zidul crenelat si aleea/trotuarul circular din jur trebuia pavat cu dale cu model de caramida precum a zidului unei cetati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laura
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 16:44
  77.247.181.***
  Pai daca firmelor, companiilor li se pare o cifra, o suma mica 217680 lei fara TVA atunci le rog si eu pe firmele respective care stramba din nas la cifra respectiva sa-mi dea si mie "de pomana" din contul firmelor lor 217680 lei. Asa, de pomana, ca si asa ele (firmele) spun ca suma respectiva este o suma de neglijat, o suma insignifianta, o suma/cifra derizorie, de neluat in seama...asa ca ma gandesc ca daca firmele/companiile respective care nu s-au prezentat la licitatie stramband din nas la suma de 217680 lei fara TVA e o suma mica de care s-ar putea lipsi chiar ele firmele din conturile lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Albert
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 14:21
  192.42.116.***
  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/bdab7677f3936e43b6861ba5d11b6104_XL.jpg

  Dar de amenajat cand vor continua sa amenajeze precum era in proiect scris si asa cum se vede din imaginea articolului ca era propus sa fie amenajat pe jos cu dale caramizii ca si cum ar fi fost exact precum zidurile unei cetateti. Sidurile "cetatii" si pavajul aleii, pe jos nu trebuia continuat si amenajat cu dale caramizii precum o cetate? Sper sa nu-i puna draq sa toarne asfalt pe jos, pe aleea circulara fiindca ar fi prea mare nesimtirea. Ne-am saturat de asfalt turnat aiurea peste tot. Au lasat aleea circulara de jur imprejur cu partea exterioara putin mai sus, ca un canal, semn ca mai urma sa puna pe jos dale caramizii, precum caramizile unui zid de cetate. Cand vor continua de amenajat rondoul si zidurile "cetatii", fiindca inca nu au terminat, de modernizat rondoul, deoarece nu numai de montat acel obiect de "arta urbana" a mai ramas de facut ci si zidul circular dar si aleea de jur imprejur, zidul/peretii/turnurile cetatii trebuiesc pavate cu dale caramizii precum adevaratele ziduri de cetate, exact precum e in poza, ca zidul si aleea sa para ca si cum ar fi construite ca pre vremuri zidurile cetatilor, cu caramizi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 14:02
  5.9.158.***
  Eu cred ca daca s-ar fi propus si construirea unei statui a lui Petru Rares pe langa acel sigiliu atunci cred ca proiectul ar fi fost ceva mai complex si mai predispus a fi solicitat a fi realizat de catre aceste firme. Asa...pentru o nimica toata nu cred ca se va prezenta nimeni si nici nu cred ca poti mari pretul/oferta doar artificial pentru o simpla sarma ca sa poata fi atragatoare oferta pentru aceste firme.

  Daca initial s-a vrut a se construi sigiliul lui Petru Rares, atunci construiti-i si statuia domnului Moldovei, Petru Rares, cu tot cu vesmantul sau de domn al Moldovei, vesmant al acelor vremuri.

  Daca sigiliul este al lui Petru Rares atunci construiti-i si statuia lui Petru Rares acolo, in acel rondou.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Tudorovici
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 13:47
  109.166.135.***
  Mare "problema" acest 'sigiliu' pentru această zonă !!? Dar iluminatul bulevardier,stradal și pietonal din zonă care nu funcționează 40% din total încă din 29 oct.2017 , NU ÎL SESIZEAZĂ NIMENI ???
  2
  0
  Raportează
 • postat de aased
  Joi, 25 Ianuarie 2018 16:35
  91.216.52.***
  O statuie inpunatoare cu Mihai Viteazu, o fantana arteziana ca murim de cald vara...nu se gaseste
  3
  0
  Raportează
 • postat de Flavia
  Joi, 25 Ianuarie 2018 10:24
  197.231.221.***
  Dar nu ar vrea aceste firme "PRETENTIOASE" sa le dea Primaria o valoare estimata a contractului de 1 milion de EURO? Mie mi se par cam lipsite de bun simt unele firme. E un flintic de montaj. Daca era un contract in care s-ar fi construit acolo si o statuie ceva, pe langa acel sigiliu poate ca valoarea contractului ar fi meritam marita, dar asa pentru montajul unui flintic de snur, sarma, lita e vor ca valoarea contractului sa fie de 1 milion de EURO cu/fara TVA? Eu nu inteleg pretentiile acestor firme. Mai bine ii pune pe cei de la Ecosal sa monteze acel sigiliu si sa le dea sictir firmelor "cu pretentii" care nu se prezinta la acest contract fiindca ele firmele vor pentru montajul unei BANALE SARME contractul sa fie de jumate de milion de EUR sau de 1 milion de EUR.

  Puneti divizia Ecosalului sa monteze si sa amenajeze Sigiliul acolo, ca doar e o banala sarma si nu se poate creste artificial valoarea contractului fara niciun motiv concret, doar pe ifosele unor firme care vor ca pentru o bucatica de sarma sa primeasca contract de sute de mii de EUR sau de milioane de EUR.

  Ia mai dati naibii aceste firme, ca sunt libere sa nu se prezinte la licitatie daca nu le convine si puneti ECOSALUL domnule primar sa monteze si sa amenajeze sigiliul in acel rondou.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.