Gălăţean rănit într-un autobuz defect

Gălăţean rănit într-un autobuz defect
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Starea precară a multor autobuze care alcătuiesc încă parcul auto al Transurb se răsfrânge direct asupra siguranţei călătorilor. Luni dimineaţă, un bărbat de 54 de ani, aflat într-un autobuz care circula pe strada Gării, a ajuns de urgenţă la spital, după ce şoferul a făcut o manevră disperată, ca să nu iasă forţat de pe carosabil şi să provoace vreo nenorocire. Conducătorul auto, un bărbat de 57 de ani, a frânat brusc, în momentul în care a observat că mecanismul de direcţie al vehiculului nu mai răspunde la comenzi aşa cum ar fi trebuit. Şocul l-a dezechilibrat pe călător, care a căzut şi s-a rănit serios la torace, fiind transportat la spital, unde a rămas internat. Poliţia a deschis o anchetă pentru vătămare coprorală din culpă, urmând să stabileasă dacă şoferul s-a făcut vinovat de rănirea călătorului sau a fost într-o situaţie-limită, impusă de starea precară a autobuzului.

Citit 2137 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 18:39

8 comentarii

 • postat de pentru Zola
  Joi, 01 Februarie 2018 05:36
  5.13.191.***
  Zola esti dus cu capul serios frate , aici e vorba de un caz tehnic la masina la care soferul nu se astepta sa se intimple , orce om cu scaun la cap daca conduce o masina si se intipla si tie si la altul frinezi din instinct , dar tu aruci cu noroi in tot ce misca in afara de tine super inger care esti si curat ca lacrima , fate sofer pe camion si demonstreaza lumii de ce esti in stare si toata lumea sa-ti urmeze exeplul de desteptaciune poate te angajeaza cei de la Transurb , poti deveni si vatman daca vrei e nevoie de oameni destepti ca tine si de parerile tale , mai gindeste .
  0
  1
  Raportează
 • postat de MARIUS POPA
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 19:15
  5.13.193.***
  Pai ce vi se pare asa de curios cand avem numai autobuze care trebuiau de mult casate de altii si noi le-am luat de noi la fel si troleibuzele aduse care chipurile sunt noi. Cand te uiti la ele seamana leit cu cele vechi. Oare cehii nu au evolut ? Au ramas cu modele din anii 1980 sau au gasit toromaci ca noi carora sa le vanda ce au pe stoc si nu se mai cauta la ei. Noi am invatat sa luam tot ce arunca altii la preturi de noi, bineinteles. Este o vorba " banul trebuie sa circule" in alte buzunare. Domnule primar cred ca este cazul sa faceti o vizita la Cluj, poate va asteptati sa spun la Viena sau Tokio. Nu am scris bine la CLUJ. Sa vedeti acolo autobuze, troleibuze, tramvaie, cat si modul cum se circula cu aceste mijloace de transport. Poate va inspirati si adoptati si la noi aceeasi politica.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Sistemul de frânare șidirecția, sunt esențiale, obligatoriu. Cine a semnat ieșirea pe traseu a autobuzului, fără verificarea tehnică obligatorie. ?
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 16:55
  213.233.103.***
  Direcția și frâna, țin de siguranța în circulație, esențiale, vitale. S-a forfecat un șurub de la direcție, după cum spun ei. Păi, la ieșire și intrare în cursă, autobuzele, mijloace de transport în comun, sunt verificate tehnic, inspectate, cu foaie de parcurs, semnate și ștampilate, altfel, autobuzul nu are voie să iasă pe traseu, controlul primordial fiind făcut, obligatoriu, la direcție și sistemul de frânare. Poliția circulație, trebuie să se autosesizeze și să ia măsuri corecte. Călătorul, poate să dea în judecată Transurb, cu ajutorul unui avocat și să ceară despăgubiri.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Romica Tanvuia
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 09:29
  82.137.11.***
  Da calatorul de ce nu porta centura de siguranta?
  9
  3
  Raportează
 • postat de cristi
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 08:23
  86.124.204.***
  Soferul nu are nici o vina.
  Pasagerul este vinovat pt ca nu se tinea de bara.
  Multi pasageri se scoala de pe scaun cu o statie inainte sa coboare sau incep sa se foiasca prin autobuz in timpul curbelor .
  7
  6
  Raportează
 • postat de zola
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 08:12
  5.13.202.***
  Din lipsa de personal, pe autobuzele Transurb au fost angajati fostii soferi maxi-taxisti care se cred pe mosia lor-acasa in batatura . Vorbesc la telefon in timpul mersului fara a avea macar dispozitivul hands-free, se grabesc avand viteza peste limita legala, ruleaza mai tot timpul pe banda 2 din 2 si mai mereu in fata automobilelor, vireaza brusc fara pic de atentie in trafic si multe altele. Toate acestea trebuiau sa dea deja de gandit dar iata ca nimeni nu gandeste si s-a ajuns aici...Alo Politia - se aude ?! Alo Transurbul - se aude?! Calatorii care constata nereguli ar trebui sa le sesizeze dar si aici exista o ignoranta...
  7
  9
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 07:56
  89.136.76.***
  Calatorul e vinovat ca nu s-a tinut de bara. Stimati calatori pe timpul deplasarii autopvehiculului aveti obligatia de a va tine de bare. In caz de accident sunteti direct raspunzatori (daca nu va tineti) E peste tot in toate autobuzele, tramvaiele si troleibuzele.
  7
  6
  Raportează
 • postat de Marian Marian
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 07:51
  213.203.166.***
  Indiferent de motiv, călătorul trebuie să dea in judecată transurb !!!
  8
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.