Uitaţii din Ucraina

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Festival la New York: Consulatul General al României la New York va participa în ziua de duminică, 18 octombrie, împreună cu Biroul de Turism al României la New York, cu un stand în cadrul prestigiosului festival organizat în fiecare an de către asociaţia "92nd Street Y".

* Ai nimănui: Descoperire inedită! La 200 km de Sighet, la graniţa vechiului Comitat al Maramureşului, trăiesc, la limita sărăciei, 1600 de români, porecliti „volohi", fără legătura cu ţara sau alte comunităţi de români din Ucraina.  Fără şcoală şi biserică, „volohii" din Poroscovo au păstrat, aproape inexplicabil, un dialect ce seamănă cu limba vorbită în evul mediu. Despre „insuliţa de volohi" complet izolaţi se spune că s-a auzit prin anii `90, când un bărbat întors din armata le-a adus un radio cu tranzistori şi, astfel, au aflat că, undeva, peste graniţă, există un popor care vorbeşte o limba asemănătoare cu a lor.

* Tradiţie şi Istorie la Atlanta: Proprietatea bisericii ortodoxe române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din 664 Dickens Rd., Lilburn , GA 30046, va găzdui în weekendul 10-11 octombrie, festivalul anual de tradiţii româneşti.

* În Olanda, amintiri despre 1989: Reţeaua EUNIC-Olanda, din care face parte şi Ambasada României la Haga, derulează în perioada octombrie-decembrie 2009, un program amplu de acţiuni de aniversare a 20 de ani de la evenimentele din 1989, prima acţiune programată în cadrul acestui program intitulat "1989+20" urmând să aibă loc în perioada 7 octombrie-10 noiembrie la Biserica Veche din Amsterdam.

* Dandenong, Australia: Parohia ortodoxă română "Sfantul Apostol Toma" din localitatea australiana Dandenong îşi va celebra duminică, 4 octombrie, hramul parohiei.

* Veşmântul Sfintei Parascheva de la Iaşi va ajunge la Boston: Biserica ortodoxǎ romanǎ „Sfânta Parascheva" din localitatea americana Wakefield, lângă Boston, va primi Sfinţitul Veşmânt al Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva de la Iaşi, iar slujba dedicatǎ aducerii Sfinţitului Veşmânt va fi oficiatǎ sâmbǎtǎ, 10 octombrie, începând cu ora 18:30, prin Aşezarea în Lacrǎ a Sfinţitului Veşmânt.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.