Crăciun românesc pentru copii americani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Clopotniţa din Sipicova: Alertaţi de intenţia autorităţilor sârbe de a dărâma clopotniţa românească din localitate, românii din Sipicova dar şi cei din alte părţi ale Timocului au participat la o slujbă şi au spus rugăciuni, chiar lângă clopotniţa, devenită simbol al identităţiilor româneşti şi a credinţei ortodoxe.

La slujba Părintelui Boian Alexandrovic au participat Ambasadorul României la Belgrad, Ion Macovei şi Duşan Parvulovic, şeful biroului Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Negotin şi director al Federaţiei Românilor din Serbia.

* Gala vedetelor, la Montreal: Sâmbătă, 11 decembrie, orchestra Les virtuoses de Montreal, în colaborare cu Asociaţia Culturală Română şi Comunitatea Moldovenilor din Quebec, prezintă la Colegiul Vanier spectacolul „Gala vedetelor româneşti la Montreal”. Evenimentul prezintă artişti români proveniţi de pe ambele maluri ale Prutului.

* Petrecere pentru copii adoptaţi din România, la Washington: Ambasada României din Washington DC invită românii din zonă la a 19-a ediţie a petrecerii de Crăciun organizată pentru copii adoptaţi din România şi a familiilor lor americane, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, la sediul misiunii diplomatice. Deoarece copiii sunt deja mari, ambasada va avea ca invitaţi speciali studenţi români de la câteva asociaţii studenţeşti româneşti.

* Spectacol la Paris: Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale organizează duminică, 12 decembrie, ora 18:00, la Ambasada României din Paris, un spectacol pentru copii, intitulat „Crăciunul micilor virtuozi”.

* Corul din Alba Iulia colindă la Londra: La invitaţia Institutului Cultural Român din Londra şi a parohiilor ortodoxe române din Marea Britanie, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia va susţine câteva concerte în Londra, Edinburgh, Aberdeen şi Glasgow, în perioada 7 - 12 decembrie 2010. Sub bagheta dirijorală a părintelui Nicolae-Călin Bulac, cei 42 de tineri corişti, îmbrăcaţi în costume populare, vor interpreta colinde şi cântece de Crăciun.

* De la Est la Vest: fotografii de Raul Ştef: Institutul Cultural Român din Londra vernisează pe 9 decembrie expoziţia de fotografie cu titlul „De la Est la Vest: un portret al diasporei româneşti”, de Raul Ştef. Expoziţia cuprinde portrete ale unor personalităţi ale diasporei româneşti, figuri marcante pe agenda culturală londoneză precum prim balerina Alina Cojocaru, actriţa Anamaria Marinca sau muzicianul Alexander Bălănescu.

* Târg de artă românească la Bruxelles: Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română organizează în perioada 10-13 decembrie, între orele 10:00-18:00  un „Târg de artă românească la Bruxelles”. Situată în plin centrul Bruxellesului unde se desfăşoară târgul de Crăciun din capitala Europei, Arthis organizează pentru a doua oară consecutiv, o prezentare de artă românească excepţională, unică prin diversitatea artiştilor participanţi şi prin calitatea operelor ce vor fi expuse. 

Citit 1268 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.