Matte are 97 de ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ziua Culturală în Batania: Ziua Culturală a Românilor din Batania, Ungaria, va avea loc pe 11 decembrie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural „József Attila" din oraş.

Cu acest prilej, autoguvernarea românească organizează un concert de binefacere pentru susţinerea reparaţiilor turnului bisericii ortodoxe române din localitate.

Programul concertului va fi susţinut de copii de la grădiniţa românească, elevi ai şcolii româneşti din Batania şi va debuta cu un spectacol şi Teatrul de Păpuşi al şcolii româneşti care anul acesta şi-a început activitatea.

* Nicolae Mateescu-Matte, celebrat la Montreal: Ziua Naţională a României a constituit un bun prilej pentru reprezentanţii României la Montréal de a-l celebra pe d-nul Nicolae Mateescu-Matte, una din personalităţile cele mai reprezentative ale diasporei româneşti din Canada şi din lume.

Laureat în această toamnă al premiului «Edward Warner», acordat de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) pentru excepţionala sa contribuţie la dezvoltarea unei discipline ştiinţifice «de graniţă» – Dreptul aero-spaţial, profesorului Matte i-a fost înmânat, de 1 decembrie, Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Mare Ofiţer din partea preşedintelui României.

Născut în 1913, Nicolae Mateescu-Matte a absolvit Dreptul la Universitatea Bucureşti (1939), dar la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost silit să ia calea exilului în Italia şi Franţa. Sosit în Canada în 1952, s-a făcut remarcat în domeniul juridic şi a pus bazele disciplinei dreptului aero-spaţial, devenind apoi o adevărată referinţă în domeniu.

* Concerte în Olanda: În perioada 12-14 decembrie au loc la Houthem şi Maaseik concerte de Crăciun, cu lucrări de Bach, Mozart, Verdi, Handel, colinde şi „Ave Maria”, în interpretarea Noii Orchestre şi Corului de Cameră, tineri artişti români din Timişoara.

* „Asta este România”: Centrul Italian Sport Ecologici organizează la Milano în perioada 12-22 decembrie expoziţia de fotografie a artistei Gida Cantini intitulată „Asta este România. Ritratti di una terra”. Artista prezintă fotografiile făcute în vara acestui an în timpul unei călătorii în Delta Dunării.

Citit 1478 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.