A crescut numărul virozelor, a scăzut cel al pneumoniilor

A crescut numărul virozelor, a scăzut cel al pneumoniilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat că, săptămâna trecută, a crescut numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii. Astfel, conform raportării DSP, numărul gălăţenilor care s-au prezentat la medic pentru tratament a ajuns la 2.397 de persoane, faţă de 2.028, în săptămâna anterioară. "Au fost înregistrate 2.397 de cazuri de viroze respiratorii, cea mai afectată categorie fiind cea a copiilor cu vârste între 5 şi 14 ani, cu 896 de cazuri. Din totalul gălăţenilor cu viroze, 91 au necesitat internare, pentru tratament de specialitate. Dintre cei internaţi, 31 au fost copii cu vârste de până la un an", ne-a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

La capitolul pneumonii, Direcţia de Sănătate Publică a înregistrat o scădere de la 270 de cazuri, în urmă cu două săptămâni, la 247 de cazuri, săptămâna trecută. "În cazul pneumoniilor, cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea a persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, unde s-au înregistrat 77 de cazuri. Şi în cazul celor cu pneumonii au fost internări, 73 de cazuri, dintre care 17 sunt copii cu vârsta de până la un an", a adăugat Ani Nistor.

Conform sursei citate, până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în judeţul Galaţi.

Trebuie precizat faptul că medicii de familie au vaccinat antigripal 21.000 de persoane. În prezent, conform celor de la DSP, 6.222 de doze de vaccin antigripal sunt încă pe stoc, pentru cei care doresc să se imunizeze.

Citit 1186 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.