DMT Marine Equipment caută tineri care vor să muncească. Puteţi avea un job pe viaţă

DMT Marine Equipment caută tineri care vor să muncească. Puteţi avea un job pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(92 voturi)

Piet ter Schure, managerul general al uneia dintre cele mai respectabile companii româno-olandeze, având  sediul în judeţul Galaţi, DMT Marine Equipment, face un apel către tinerii gălăţeni inovativi, dedicaţi şi dornici de progres în acest domeniu, să aplice pentru posturile disponibile. “Specializată în designul, producţia, testarea şi vânzarea echipamentelor navale şi fiind o prezenţă constantă în toate topurile mediului de afaceri, DMT Marine Equipment poate  fi locul de muncă pe care să il ai o viaţă”, ne asigură managerul general al firmei cu sediul în comuna Vânători.

- Domnule Piet ter Schure, înţeleg că vreţi să angajaţi tineri care vor să muncească într-un domeniu deosebit. Este acesta un semn că afacerea pe care o conduceţi continuă să crească?

- Afacerea noastră este într-o permanentă dezvoltare, însă pentru a cunoaşte noi limite pe care noi să le depăşim punem la punct numeroase planuri de  viitor.  Cu tristeţe, constat însă că o mulţime de tineri  părăsesc oraşul pentru că nu găsesc ceva pe măsura aşteptărilor aici, neştiind probabil că mediul de afaceri gălăţean oferă încă vaste posibilităţi de dezvoltare.

Împreună cu toate companiile cu  care avem  relaţii de afaceri, putem să încercăm să le oferim acestor tineri ceea ce au nevoie, pentru a contribui la dezvoltarea lor, şi implicit, a noastră. Le oferim condiţii bune, astfel încât ei să nu mai  fie  nevoiţi să  plece.  Acesta este mesajul nostru, care aş vrea să fie foarte bine  auzit şi înţeles: Vă  aşteptăm,  îndrăzniţi,  veniţi să ne vizitaţi! Şi apoi să contribuiţi la  ceva  foarte frumos, de care cred că putem fi cu toţii foarte mândri. Avem un departament pentru dezvoltarea şi inovarea echipamentelor navale, iar doritorii nu  au altceva de făcut decât să arunce o privire asupra produselor noastre, să vadă ce pot dezvolta, ce pot face  altfel, poate cu un  impact mai  mic  asupra mediului înconjurător, sau poate mai eficient. Lucrăm din ce în ce mai  „verde”, cu mai  multe instalaţii electrice şi cu mai  puţine instalaţii hidraulice.

- Chiar dacă nu sunt foarte familiarizaţi  cu tehnologia cu care lucraţi?

-  Evident, nu au de ce să se teamă de tehnologie. Vor vedea că în lumea întreagă este nevoie de tehnicieni, întrega lume strigă după profesionişti în domeniu. Avem electronicele, avem  programul software, instalaţiile hidraulice, partea mecanică, cea de inginerie, de dezvoltare, astfel încât putem asigura instruirea în toate domeniile ce au legătură cu firma noastră. Dacă nu vor să găsească aici un loc de muncă, poate vor găsi în altă parte... Dar dacă ei păşesc  acum spre studiul tehnic şi vor continua, fără să le fie teamă să aibă  câteodată mâinile  murdare din  cauza  muncii, atunci vor avea  un  job ce poate dura o viaţă. Lucrând în atelierul nostru, beneficiezi de aceleaşi condiţii ca şi când ai lucra într-un birou: aer condiţionat, căldură şi aşa mai departe. Aspectul ce face diferenţa e că ideile lor pot fi aici puse în practică, pot deveni realitate şi, de ce nu, să creeze ceva revoluţionar.  Aşa cum am mai zis, va fi un job stabil.

 - Sună bine „job pe viaţă”...

- Ştiu, cu siguranţă că vorbesc de un job pe viaţă. Căutăm acum specialişti în instalaţii hidraulice. Dar putem să-i găsim?  În universitate? Nu. Se face ceva hidraulică, dar cu  foarte puţină educaţie. Dacă este cineva  care vine şi spune „Ok, vreau să lucrez în atelier, să urc pe bordul navelor şi să instalez aceste echipamente hidraulice, orice ar fi”, acesta este omul meu!  Dar cum  poţi să-l găseşti,  pentru că nu  se învaţă aşa ceva aici? Acesta este şi motivul acestui interviu, pentru că vreau să spun „Nu-ţi fie frică, noi te vom învăţa! Dacă îţi place  tehnologia aşa de mult cum ne place nouă, atunci vino la noi sau trimite-ne un CV, şi noi  vom  vedea ce poţi face şi cum putem colabora”.

- Pentru ce posturi anume doriţi să faceţi angajări?

- Avem nevoie de electricieni, de ingineri în design, de oameni care să lucreze în vânzări „worldwide”, în toată lumea. În total, între şapte şi nouă persoane, care vor fi specialişti.

În rest, avem oricând nevoie  de oameni în atelier, care să ne ajute la încărcări, la teste.

Anul viitor achiziţionăm încă  două echipamente de mari dimensiuni, deci vom avea nevoie  de alţi angajaţi, pe care trebuie să îi antrenăm încă de pe acum, pentru a fi gata pentru acestea. Vom posta aceste joburi şi pe site-ul nostru. Prefer să investim în ele de pe acum, în loc să le ţinem blocate până  când  vom avea propriu-zis nevoie  de ele.

- Revine „pe val” industria navală?

-  În  ultimii doi  ani,  2016  şi 2017,  industria navală a fost în coborâre, dar va reveni, poţi vedea  asta peste tot în lume. Navele devin tot mai mari, iar echipamentele tehnice tot mai performante. Industria navală a fost atât de mult în  scădere, încât piaţa trebuie să-şi  revină, a trecut prea mult timp. Şi de câteva luni  vedem că asta se întâmplă. Comenzile încep să vină, pentru nave de croazieră, pentru ambarcaţiuni  de agrement,  şi noi  vrem să fim pregătiţi, vrem să  avem  aceşti ingineri care să fie dispuşi să meargă în Australia, de exemplu, unde să lucreze două-trei săptămâni. Acesta este un alt aspect al muncii noastre, şi anume Aftersales (post-vânzare).

Avem băieţi în cadrul acestui departament care merg în Turcia, în Australia, în America, oriunde  avem nevoie să meargă. Stau  acolo trei săptămâni maximum, după care se întorc.

(P)

Citit 35314 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 12:05