Campionatul Naţional de cultură generală 2018

Campionatul Naţional de cultură generală 2018
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Sunteţi exasperaţi de prostiile debitate la televizor de oamenii politici? Aveţi impresia că le ştiţi mai bine decât ei pe toate? Acum aveţi şansa să (vă) demonstraţi că exact aşa stau lucrurile! Cum? E mai simplu decât credeţi. Nu trebuie decât să vă înscrieţi la etapa gălăţeană a Campionatului Naţional de cultură generală 2018.

Nu veţi câştiga niciun premiu, e drept, nici vreo sinecură politică, dar puteţi afla nivelul la care vă aflaţi, într-o competiţie la care participă concurenţi din tot sud-estul României, ediţiile precedente aducând la start persoane din Constanţa, Brăila, Vrancea şi, bineînţeles, Galaţi. Există, evident şi un clasament naţional, întrebările fiind aceleaşi pentru toţi participanţii din ţară.

Anul acesta, concursul de la Galaţi, aflat la a cincea ediţie, se va desfăşura sâmbătă, 24 februarie, de la ora 12,00, în Gossip Cafe (str. Domnească nr. 100). Întrecerea cuprinde două secţiuni, una individuală şi alta rezervată echipelor (2-4 membri). Concursul individual va debuta la ora 12,00, iar cel pe echipe va începe în jurul orei 15,00.

Întrebările acoperă cam tot ceea ce înseamnă, în accepţiunea comună, cultură generală (plastic spus, ceea ce-ţi rămâne în cap, după ce-ai uitat tot ce-ai învăţat la şcoală!), respectiv opt domenii standard: istorie, artă-cultură, media, lifestyle, mapamond-geografie, divertisment, ştiinţă şi sport. Vor fi, în total, 125 de întrebări, din care 25 cu grad mai mare de dificultate (2 puncte), astfel că punctajul total care se poate obţine este de 150. Pur statistic, competiţia de la Galaţi se câştigă, de regulă, cu 65-70 de puncte, în timp ce pentru a intra în topul naţional este nevoie de 100-110 puncte.

Înscrierile pentru ambele secţiuni se pot face pe pagina de Facebook a organizatorilor - "Game of Trivia" sau la telefonul 0744.587.068. Cum locurile sunt limitate de capacitatea sălii, înscrierile se vor face pe principiul "primul venit, primul servit". De menţionat şi faptul că nu există taxă de participare.

La cele patru ediţii gălăţene desfăşurate până acum s-au impus: Marius Dănilă, George Vlăsceanu, Marcian Istrate şi, cu voia dumneavoastră, Dan-Cătălin Predescu.

Eventualii sponsori, care să ofere premii celor clasaţi pe primele locuri, sunt bineveniţi!

Citit 3425 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.