Zăpadă portocalie în Galaţi! Explicaţia specialiştilor pentru straniul fenomen

Zăpadă portocalie în Galaţi! Explicaţia specialiştilor pentru straniul fenomen
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ninsoarea din ultimele ore a adus şi în Galaţi apariţia unui fenomen neobişnuit, zăpadă portocalie. Fenomenul apăruse la sud de ţara noastră şi a fost explicat de meteorologul Gabriela Băncilă, care nu se aştepta ca acesta să se propage şi pe teritoriul României. În esenţă, este vorba de praf saharian, adus de un ciclon care se formează în zona bazinului mediteraneean.

„În partea de sud a Peninsulei Balcanice, există în suspensie concentrații semnificative de praf saharian. În zona de sud a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei și spre bazinul estic al Mării Negre sunt concentrații importante de praf saharian. Acestea sunt antrenate pe o circulație sud-vest nord-est, motiv pentru care în partea de sud-est a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei, se vor înregistra la nivelul solului concentrații mai mari de praf saharian, pentru că în aceste zone sunt precipitații care să ajungă la sol.
Foarte probabil, și la sud de țara noastră, în suspensie, existând praf saharian, dar la concentrații mai mici, să se consemneze depozite la nivelul solului. Toată acestă situație se datorează acțiunii puternice a unui ciclon în zona bazinului mediteraneean, pe partea sa de avans, pe circulația sudică intensă. Este antrenată o masă de aer din partea de nord a Africii, respectiv aceste particule de praf saharian”, a spus Gabriela Băncilă.

Nuanţa de portocaliu din zăpada de la noi era anticipată de metereologul citat, care preciza, joi, că, dacă ar fi fost concentraţii mai ridicate de praf saharian în aer, ar fi fost vorba chiar de zăpadă roşie. „Modelele atmosferice care parametrizează concentrațiile existente în aer și probabilitatea ca ele să fie la sol indică o probabilitate foarte mică pentru concentrații reduse de praf saharian să se depună în noaptea ce urmează și în primele ore de mâine în sud-estul României, Dobrogea și Bărăgan. Dar pentru că vorbim de concentrații foarte mici, foarte puțin probabil să coloreze zăpada în roșu, așa cum se întâmplă frecvent în zona Alpilor la sfârșit de iarnă”, preciza meteorologul Gabriela Băncilă ieri, înaintea acestul val de ninsoare.

Citit 16905 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2018 10:31

6 comentarii

 • postat de Ion
  Vineri, 23 Martie 2018 18:16
  78.96.80.***
  Nenea, GALATEAN, ai probleme la mansardă. Fă o vizita la Spitalul de Psihiatrie " Elisabeta Doamna". ?
  14
  5
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 23 Martie 2018 16:50
  89.136.2.***
  situatia trebuie raportata la partid deoarece cand se va topi zapada, noaptea particulele de nisip se aduna si creeaza omuleti mici care constituie statul paralel.
  Sa isi scoata partidul adeptii pe strazi si sa caute in special particulele albastre de nisip ca alea se aduna in omuleti de la DNA.
  3
  13
  Raportează
 • postat de @ Galatean
  Vineri, 23 Martie 2018 15:03
  5.254.97.***
  ...galatene , nu ai vrea sa ajuti tu " industria farmaceteutica ale marilor magnati si concerne"..si sa iti iei tu bulinele pe care ti le-a recomandat domnul doctor psihiatru ??
  14
  9
  Raportează
 • postat de Darwin
  Vineri, 23 Martie 2018 12:37
  82.137.13.***
  Natura usureaza munca edililor. Zapada cade direct cu antiderapant in ea.
  1
  31
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Vineri, 23 Martie 2018 12:34
  95.76.3.***
  Sigur este praf saharian!

  De mult timp se vehiculeaza in media internationala ca avioane care au la bord instalatii cu substante toxice, lasa dare pe cerul albastru, si, imediat, lumina soarelui devine semiopaca, iar pe sol cad particule colorate, exact ca cele vazute acum pe zapada....

  S-au dat si poze de la bordul acestor avioane cu instalatiile respective.

  Iar guvernele statelor respective nu au luat nicio masura, aducand avioanele la sol si sa ia masuri!

  Poate fi un acord tacit cu cei care de fapt iau deciziile conducand lumea, Romania fiind doar o colonie la chetemul acestor guverne mondiale care si-au propus limitarea populatie globului la doar trei miliarde de locuitori!

  Faceti o comparatie, acum douazeci si noua de ani populatia tarii era mult mai sanatoasa, astazi lumea este din ce in ce mai bolnava, consumul de medicamente a crescut vertiginos, farmaciile inmultindu-se ca ciupecile dupa ploaie.

  Asta face parte din politica mondiala, industria farmaceteutica ale marilor magnati si concerne trebuie sa prospere, iar descoperirile stiintifice pentru tratarea bolilor, sunt ascunse prin sertare!

  Un exemplu, unele descoperiri ale lui N Tesla, care puteau fi aplicate in tratarea unor boli cumplite, au fost oprite de la a fi practicate in folosul oamenilor de catre producatorii de medicamente care le-ar strica afacerile.

  La fel, descoperiri ale lui Tesla in domeniul energiei, curent gratis pentru toata omenirea cu metode naturale, simplu de produs.

  Asta inseamna guvernare globala!
  18
  25
  Raportează
 • postat de Asta nu este nimic :
  Vineri, 23 Martie 2018 12:30
  217.64.113.***
  dar speram sa nu cada camile , dromaderi sau beduini ,din cer !
  4
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.