Regionala CFR Galaţi, în executare silită!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Finanţele au scos la vânzare corpul administrativ al Clubului CFR pentru recuperarea datoriilor la bugetul de stat *

Bunurile Sucursalei Regionale CFR Galaţi au început să fie scoase la vânzare din cauza datoriilor uriaşe acumulate la bugetul consolidat al statului.

Mai exact, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a anunţat că organizează, pe data de 27 octombrie, o licitaţie pentru vânzarea corpului administrativ al Clubului CFR, cu o suprafaţă de 383 mp, situat pe str.Logofăt Tăutu nr.2, în imediata apropiere a Primăriei Galaţi.

Potrivit datelor furnizate de Finanţe, Compania de Căi Ferate CFR SA – Sucursala Galaţi a acumulat datorii de peste un milion de lei! Preţul de pornire al clădirii scoase spre vânzare în urma executării silite este  mai puţin de jumătate din suma datorată statului – 426.387 lei – prin urmare nefiind excluse şi alte măsuri coercitive la adresa Regionalei CFR.

Rămâne de văzut dacă DGFP Galaţi va şi reuşi să vândă corpul administrativ al Clubului CFR, dar fiind faptul că, în prezent, climatul pe piaţa imobiliară nu e tocmai favorabil pentru genul acesta de operaţiuni.

La nivel naţional, CNCF CFR SA are probleme şi mai mari. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transportului, compania a acumulat, după primul semestru al acestui an, datorii de peste 2,8 miliarde lei, din care 830 milioane lei la bugetul statului şi 1,2 miliarde lei la Electrica.

Citit 1378 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.