Cosmin Păun: „Interpretare greşită”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul Cosmin Păun respinge acuzaţiile legate de "transportul dubios" al materialelor electorale în secţiile de votare *

După ce fostul prefect, Claudiu Brânzan susţinea în cadrul unei conferinţe de presă că noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cosmin Păun, le-a propus primarilor din judeţ o modalitate "ciudată" de transport al materialelor electorale la fiecare secţie de vot din judeţ, acesta din urmă a organizat o conferinţă de presă în care a încercat să demonteze acuzaţiile.

Mai exact, prefectul a susţinut că există prevederi legale precise referitoare la organizarea alegerilor şi că propunerile făcute de către el au fost interpretate tocmai pe dos.

"Este o minciună! Am încercat identificarea unor soluţii pentru economie de bani şi eficienţă de timp. Mai precis am propus o modalitate de transport care se poate face cu microbuzele şcolare sau maşinile primăriilor, urmând ca transportul să fie decontat.

Nu s-a pus niciun moment problema ca transportul să nu fie însoţit de pază. Este un neadevăr! Legea 370/2004 face referire precisă la modul în care se transportă materialele electorale, iar acestea sunt tot timpul însoţite de pază.

Până acum transportul se făcea cu microbuze închiriate, iar în fiecare astfel de maşină se afla un şofer, un jandarm, un membru al BEJ şi un reprezentant al Prefecturii. Am încercat identificarea unor soluţii mai simple, desigur, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Acest lucru a fost interpretat greşit", a declarat Cosmin Păun.

În cele din urmă, el a adăugat că nici măcar nu s-a adoptat o decizie în ceea ce priveşte felul în care se va face transportul materialelor electorale şi că această decizie va reveni Birolului Electoral Judeţean.

Prefectul a mai spus că la întâlnirea cu primarii din tot judeţul, organizată în vederea alegerilor, a formulat şi alte propuneri, cum ar fi cea referitoare la achiziţionarea unor urne transparente de un singur fel în care să fie introduse toate materialele electorale, însă primarii au respins această idee, spunând că este imposibil ca toţi să poată face acest lucru.

Bani sau pacheţel?

Un alt aspect comentat de către prefectul Cosmin Păun în legătură cu organizarea alegerilor a fost cel legat de norma de hrană ce trebuie asigurată reprezentanţilor din secţiile de vot. "Există o normă fixă de hrană a cărei valoare este de opt lei. Până acum s-au încheiat contracte cu firme de catering, însă apare o problemă. Jumătate din aceste cote se pierdeau pe transport, pentru că din cei opt lei, firma respectivă trebuia să plătească şi transportul în judeţ, la fiecare secţie în parte.

În această situaţie, ce hrană poţi asigura cu patru lei? Din acest motiv am propus guvernului ca aceşti bani, cei opt lei, să fie acordaţi direct şi fiecare membru să îşi poată cumpăra mâncare folosind toţi acei bani. Aşteptăm un răspuns în acest sens", a susţinut reprezentantul Guvernului în teritoriu, făcând în continuare referire la faptul că Prefectura încearcă găsirea unor soluţii eficiente pentru buna desfăşurare a alegerilor în urma căruia se va desemna preşedintele ţării.

Citit 1792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.