Petrecere şi voie bună în Pădurea Gârboavele

Petrecere şi voie bună în Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ca în fiecare an, de 1 Mai, gălăţenii care nu au plecat la mare sau la munte au preferat să îşi petreacă ziua liberă la un grătar. Planul a fost bine pus la punct, cumpărăturile s-au făcut încă de luni, aşa că, înarmaţi cu tot ce trebuie, gălăţenii au luat cu asalt Drumul Naţional 26 pentru a ajunge în Pădurea Gârboavele.

La orele prânzului, zeci de maşini erau parcate încă de la intrarea spre pădure, semn că nu toată lumea a mers la grătar, ci şi la Grădina Zoologică pentru a le face o bucurie celor mici.

Mai jos de grădina ZOO, maşinile erau parcate pe marginea drumului, iar fiecare petic de verdeaţă era ocupat de câte o familie dornică de petrecere în aer liber. Cei care au fost matinali au prins şi un grătar sau o masă liberă. Administrarea Domeniului Public din subordinea Consiliului Judeţean a pregătit pentru gălăţeni peste 130 grătare, peste 100 mese şi peste 300 de bănci, iar la ora prânzului toate erau ocupate. „Am venit dis-de-dimineaţă, dar nu ne pare rău. Este o zi superbă şi vrem să profităm de fiecare clipă”, ne-a mărturisit un petrecăreţ. ,

Cei care nu au mai prins însă un grătar nu s-au supărat, pentru că fie au venit cu grătarul de acasă, fie s-au făcut grătarul puţin mai târziu, după ce au terminat cei care au fost mai matinali. Aşadar, nimeni nu a avut motiv de supărare, ci doar de sărbătoare. Unii şi-au instalat chiar şi cortul pentru a trage un pui de somn după masă.

Grătare cu de toate, muzică pentru toţi

Aşa cum este tradiţia, grătarul nu merge fără un pic de muzică. Pe platoul de sus din Pădurea Gârboavele genurile muzicale se îmbinau la fel de „armonios” precum fumul de la toate grătarele din zonă. Fiecare cu genul preferat sau cu CD-ul care era în dotarea maşinii parcate chiar lângă păturică. Cert este că deşi se auzeau mai multe genuri muzicale, oamenii şi-au văzut fiecare de grătarul lui fără să bage de seamă la vecini.

Tradiţia a fost uitată însă de mulţi gălăţeni atunci când au făcut cumpărăturile pentru grătar. Astfel, printre bunătăţile pregătite s-au numărat fripturile de pui sau de porc, peştele, dar şi legumele. Nostalgicii însă nu au renunţat la tradiţionalii mici şi la bere. „Fiecare după gust. Importantă este atmosfera, nu ceea ce pregătim de mâncare”, ne-a mărturisit un gălăţean.

Trebuie remarcat că mulţi dintre gălăţeni s-au gândit şi la siluetă, motiv pentru care au făcut sport fie jucând fotbal sau volei, fie plimbându-se prin pădure.

Petrecerea din Pădurea Gârboavele, începută de la primele ore ale dimineţii, s-a încheiat târziu în noapte, gălăţenii fiind dornici de cât mai multe clipe în aer liber. În ciuda unei zile perfecte la iarbă verde, nervii şi-au făcut, cu siguranţă, apariţia la întoarcerea acasă, traficul fiind foarte aglomerat, mai ales că Pădurea Gârboavele s-a dovedit prea mică pentru numărul mare de petrecăreţi.

Citit 7095 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.