Melodiile lui Edith Piaf şi teatru pentru un om în suferinţă

Melodiile lui Edith Piaf şi teatru pentru un om în suferinţă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mâine, 4 mai, de la ora 18,00, în Sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, un dublu eveniment: un spectacol de teatru, urmat de un concert de muzică uşoară cu Maria Crăciun. Spectacolul caritabil oferit de Maria Crăciun în sprijinul profesoarei gălăţene Luminiţa Maria Florea, va încheia seara, după spectacolul de actualitate „Privacy Settings”.

Cunoscuta stea, acum majoră, a muzicii uşoare româneşti, aplaudată pe scenele din ţară, dar şi de Papa de la Roma, Maria Crăciun, va interpreta, pro bono, melodii îndrăgite din repertoriul naţional şi din cel francez – şi putea să lipsească din acesta tocmai amintirea cântăreţei Edith Piaf?  Publicul generos va putea astfel contribui şi la sprijinul acestui spectacol muzical de zile mari, organizat de Cristina Florea, fiica profesoarei de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Deja, au contribuit printr-un gest de solidaritate la îndemână pentru cei generoşi oameni de suflet: foşti colegi de facultate, profesori de la două licee şi alţi binefăcători.

Profesoara gălăţeană a trecut prin momente grele, fiind operată pentru o tumoare de sân, malignă şi diagnosticată, printre altele, cu o tumoare a ficatului şi a căilor biliare cu evoluţie imprevizibilă, pleurezie bilaterală, cu lichid în cavitatea peritoneală, insuficienţă respiratorie cronică. Tratamentul urmat postoperatoriu a adus ameliorări („evoluţie favorabilă”) şi a îndulcit durerile, însă, fiind şi foarte costisitor, pacienta a tot redus dozele, până ce a trebuit să-l oprească, deocamdată. Cum oameni suntem şi împreună putem mai mult, se cade acum să o ajutăm să continue, ca să se simtă mai bine. Chiar şi cei care n-au trecut prin clipe grele, înţeleg valoarea solidarităţii umane… Apreciem deci gestul cântăreţei, al conducerii Teatrului Dramatic şi al zecilor de contribuitori anonimi.

Piesa jucată „este o comedie dark, în care sunt puse sub lupă consecinţele întâlnirii dintre societatea românească contemporană şi social media. Prin umor şi scene savuroase, spectacolul urmăreşte impactul catastrofic pe care îl pot avea reţelele de socializare în cadrul comunităţilor mici, dar şi repercusiunile folosirii lor într-un mod iresponsabil.”

Regia este semnată de Radu Horghidan. În distribuţie apar nume de actori îndrăgite: Vlad Matei Ajder, Ionuţ Alexandru Moldoveanu, Elena Ghinea, Elena Anghel, Oana Mogoş, Razvan Clopoţel şi Ştefan Aleksandru Forir. Spectacolul este realizat de Social Act Theatre, în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.  Scenariul este o creaţie colectivă a trupei.

Citit 9344 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2018 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.