Păsările între mit, superstiţie şi realitate

Păsările între mit, superstiţie şi realitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, de la ora 12,00, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc conferinţa „Păsările în mitologie şi practicile rituale româneşti”, susţinută de conf. univ. dr. Carmen Gache, cadru didactic al Facultăţii de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specialist în domeniul ornitologiei recunoscut la nivel naţional şi internaţional.

Păsărilor le-au fost atribuite capacităţi supranaturale, având putere de creator sau de a se transforma în alte fiinţe, inclusiv în oameni, pot fi mesageri între lumea vizibilă şi cea mai puţin perceptibilă, între viaţă şi moarte.

Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu şi de liceu, dar şi publicului larg. Intrarea la conferinţă este liberă.

Citit 1324 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2018 17:23

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 11 Mai 2018 10:49
  5.13.199.***
  Foarte adevarat, conform unor desene in creion foarte detaliate, gasite in anii 50 (se pot cauta pe net) si datate 5-10.000 i.h. apar niste umanoizi cu aripi de pasare ce masoara ~3-4m inaltime, impreuna cu un sapiens. Detalii punctate chiar cu nava spatiala in interior si aceste specii parese c-ar fi avut aripi actionate mecanic sa poata zbura. Ciudat... in alt context... se leaga multe... Cine crede necontenit in ceva... va spune diavolul si cu asta ii rog sa ocoleasca acest text!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.