Netta Barzilai din Israel, câştigătoarea Eurovision 2018. Republica Moldova, în top zece (VIDEO)

Netta Barzilai din Israel, câştigătoarea Eurovision 2018. Republica Moldova, în top zece (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, în Portugalia, a fost câştigat de Israel cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai. La distanţă de cele 529 de puncte ale marii învingătoare s-au clasat Cipru, reprezentat de Eleni Foureiera, o grecoaică cu origini albaneze, cu piesa “Fuego” - 436 de puncte şi Austria, cu Cesár Sampson care a interpretat melodia "Nobody But You" - 342 de puncte.

Votul publicului a răsturnat clasamentul juriilor de specialitate, în care marele favorit era reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, urmat de Suedia cu Benjamin Ingrosso – “Dance You Off” şi de Israel.

Cine este Netta

Netta Barzilai are 25 de ani şi a câștigat a cincea ediție a „The Next Star”, versiunea din Israel. „Faptul că am fost muzician m-a ajutat să depășesc foarte multe obstacole. Cântam prin baruri underground pentru a reuși să mă descurc cu chiria”, spunea Netta înainte de concurs.

Piesa interpretată, “Toy” are un mesaj puternic despre condiția femeii în societatea de astăzi, însă, ceea ce a atras atenția fanilor au fost sunetele de găină reproduse de Netta. “Zgomotele fac trimitere la persoanele lașe, care nu acționează așa cum simt, se folosesc de alți oameni și îi tratează ca pe niște jucării sau marionete. Cântecul are un mesaj important: renașterea puterii feminine și a justiției sociale”, a explicat artista într-un interviu pentru Wiwibloggs.

“Sunt atât de fericită. Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați ales un mesaj puternic, diferit. Vă mulțumim foarte mult pentru că acceptați diversitatea și pentru că sunteți deschiși și toleranți. Îmi iubesc ţara. Data viitoare, în Ierusalim!”, a declarat Netta Barzilai pe scena Eurovision, după ce a fost declarată câștigătoare.

Moldova, între favorite

Piesa “My Lucky Day” interpretată de trupa DoReDoS din Republica Moldova s-a bucurat de un real succes. Cu cele 94 de puncte acordate de juriile de specialitate (12 puncte oferite de Rusia, câte zece de Cipru, Armenia şi Grecia, câte opt venite din Croaţia şi Muntenegru, câte şapte din Azerbaidjan, San Marino şi România, alte şase puncte din Slovenia, cinci din Serbia şi câte două puncte date de juriile din Albania şi Australia), Moldova s-a clasat pe locul al zecelea în top. Cumulând şi voturile publicului, Moldova a ajuns la un scor total de 209 puncte, păstrându-şi locul al zecelea în top.

Citit 3828 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2018 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.