Mii de persoane PROTESTEAZĂ în țară față de măsurile politice luate de coaliția PSD-ALDE
Foto: Inquam Photos | Adriana Neagoe

Mii de persoane PROTESTEAZĂ în țară față de măsurile politice luate de coaliția PSD-ALDE
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Numărul persoanelor care protestează sâmbătă seară, 12 mai 2018, în marile orașe ale țării depășește 5.000. Oamenii cer demisia Guvernului și scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii!” şi ”Demisia!”. Unii dintre protestatari au avut un nou conflict cu jandarmii. Manifestanţii le -au strigat ”Sclavi” jandarmilor şi au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Sute de oameni protestează și în alte orașe din țară. Președintele Klaus Iohannis le transmite oamenilor care protestează sâmbătă seara în București și în alte orașe că ”e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ”, conform news.ro.

Cei mai mulți protestatari s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală, acolo unde a avut loc și conflictul cu jandarmii. Înainte de protest, mii de oameni şi-au anunţat prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului. Manifestaţii asemănătoare au fost programate şi în restul ţării, în oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora. Câțiva protestatari au ieșit în stradă și la Galați. Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi că îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.

"De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii protestului enumeră "acţiunile antidemocratice” ale PSD-ALDE, precum modificarea Codurilor penale, schimbarea conducerii Ministerului Public şi a DNA, amenzi abuzive ale Jandarmeriei, schimbarea legilor fără consultări publice, restrângerea drepturilor unor oameni prin modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definiţia familiei sau denigrarea unor instituţii europene.

”Copiii noștri nu trebuie să trăiască într-un astfel de stat”

În plus, comunitatea Declic a lansat o platformă numită ”Penalistan” care prezintă România peste următorii 100 de ani, dacă oamenii acceptă modificările aduse legilor Justiţiei: "În Penalistan vor conduce corupţii, ghidaţi de puterea şpăgilor. Dreptatea va deveni arhaism!".

”La 100 de ani de la Marea Unire, România se află la o răscruce de drum. Fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de ”Penalistan”. Cam aşa s-ar numi dictatura corupţilor şi raiul penalilor, odată cu modificările aduse Codurilor Penale. Copiii noştri nu trebuie să trăiască într-un astfel de stat, pentru ei şi pentru drepturile noastre trebuie să protestăm”, transmit reprezentanţii Declic. 
Citit 3072 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Mai 2018 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.