Cetăţean turc acuzat de dare de mită, trimis în judecată

Cetăţean turc acuzat de dare de mită, trimis în judecată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitului B.F., cetăţean turc, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Din probatoriul administrat în acest dosar, a rezultat faptul că inculpatul B.F., cetăţean turc, a remis cu titlu de mită suma de 200 de euro unui agent de poliţie din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - ITPF Iaşi, cu scopul ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Mai exact, banii au fost oferiţi ca poliţistul de frontieră să nu ia măsurile legale faţă de  C.M.M., cetăţean turc care a fost depistat conducând pe drumurile publice un autoturism pentru care a prezentat o asigurare RCA falsă.

În fapt, iniţial, inculpatul B.F. l-a rugat insistent, telefonic, pe agentul de poliţie să nu ia măsurile legale faţă de C.M.M., menţionând că este în drum spre Galaţi, deplasându-se de la Bucureşti, şi că va rezolva această problemă, lăsând să se înţeleagă că va oferi o sumă de bani sau alte foloase, cu scopul ca agentul de poliţie să nu întocmească dosar penal pentru faptele constatate. Poliţistul a refuzat vehement oferta acestuia, menţionând că va lua măsurile legale ce se impun.

Ulterior, cetăţeanul turc B.F. s-a prezentat la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi, ocazie cu care i-a remis suma de 200 de euro agentului de poliţie, care a refuzat mita şi a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie, care a şi deschis o anchetă în acest caz.

Citit 1656 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.