Se votează la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi

Se votează la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Penitenciarul de maximă siguranţă Galaţi se votează prin intermediul urnei mobile. Potrivit datelor oficiale, din cele 467 de persoane private de libertate care se află aici, nu mai puţin de 420 au drept de vot. Dintre acestea, 400 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a alege la Referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Conform legii, la fel ca persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate care vor să voteze, și cele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă, asupra cărora s-a luat măsura arestului la domiciliu sau care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale. Drept urmare, în jurul orei 10,00 la Penitenciarul Galaţi a început procesul de votare.

Numarul deţinuţilor din Penitenciarul Galaţi care vor participa la acest scrutin ar putea creşte pentru că aceştia pot solicita urna specială şi duminică, 7 octombrie, în cea de-a doua zi a referendumului pentru modificarea Constituţiei.

 

Citit 1532 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Octombrie 2018 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.