Distracţie de Ziua Marinei

Distracţie de Ziua Marinei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Focuri de artificii la ceas de seară şi o retragere cu torţe a rolerilor, jocuri marinăreşti, spectacole oferite de copiii din „Allegria” şi de artiştii teatrelor gălăţene * Aveţi ce alege? *

Dacă tot aveţi parte de un weekend prelungit şi nu aveţi prea multe variante de distracţie, poate ar trebui să luaţi în calcul şi programul pregătit de municipalitate pentru după-amiaza de luni, Ziua Marinei.

Manifestările încep în jurul orei 17.00, ca de obicei pe Faleza Inferioară - Valurile Dunării, cu un concert de muzică de promenadă susţinut de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

20 de minute mai târziu vine vremea pentru partea oficială a evenimentului: imnul de stat, înălţarea drapelului naţional, prezentarea onorului şi discursurile oficialităţilor, totul în maxim 30 de minute.

La ora 18.00 vine momentul pentru pomenirea celor dispăruţi în apele fluviului şi aruncarea crucii de flori în Dunăre, în cadrul unui Te Deum.

Apoi va defila Garda de Onoare şi cerul se va umple de baloane şi porumbei.

CITEŞTE ŞI   Zbateri pe uscat la malul Dunării

De la 18,30, ochii pe Dunăre, ca să nu pierdeţi parada navelor militare şi civile şi exerciţii militare, urmate de jocuri marinăreşti: „Parâma”, „Oul”, „Fuga în sac”, „Raţa”, „Furtul şi hora miresei”.

De la 19.30 până la 22.00, tot pe faleză, aveţi parte de un spectacol oferit de artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi şi de un concert susţinut de corul „Allegria” al Fundaţiei „Andreiana Juventus” din Galaţi.

Pe cei mici, tot de la 19.30 îi aşteaptă, la Terasa Zodiar (foişorul de pe Faleză), „Scufiţa Roşie”, jucată de Secţia de Păpuşi din cadrul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Pe la ora 22.00, puteţi vedea focurile de artificii de pe Faleza Inferioară şi retragerea cu torţe a rollerilor de la Valurile Dunării către Bac.

Nu neglijaţi nici faptul că foişorul de pe Faleză va găzdui de la ora 16.00 şi până la 21.00 expoziţia de fotografie „Galaţi - port dunărean” şi o expoziţie de carte cu vânzare.

Distracţie plăcută!

CITEŞTE ŞI   Planuri cu Pânzarul pe uscat

Citit 1354 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.