Bărbat ars de viu în propria casă

Bărbat ars de viu în propria casă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un eveniment cu urmări tragice pentru un bărbat de 65 de ani din comuna gălăţeană Brăhăşeşti, dar care i-a pus şi la grea încercare pe pompierii chemaţi să îi salveze casa şi viaţa, a avut loc duminică după-amiază.

S-a întâmplat în satul Cosiţeni, într-o casă din care vecinii au observat ieşind flăcări violente în jurul orei 16.00. Oamenii au sunat la 112, două autospeciale de la Detaşamentul Tecuci ajungând în zonă. Nu s-au putut însă apropia de locuinţa în flăcări şi au fost nevoiţi să piardă timp preţios înădind furtune pentru a putea lichida incendiul.

"Intervenţia a fost extrem de grea, din cauza lipsei căilor de acces, a terenului accidentat din zonă, acoperit cu zăpadă, care nu a permis înaintarea autospecialelor. Militarii au făcut cordoane de furtune de 200 - 300 de metri pentru a putea ajunge la locuinţă", a precizat lt. col Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au concluzionat că mai mult de un sfert din acoperişul casei fusese mistuit de flăcări, la fel ca şi mobilierul şi tâmplăria dintr-o cameră. Cea mai gravă consecinţă a fost însă descoperirea cadavrului carbonizat al proprietarului, care nu a mai apucat să iasă din casă. Potrivit primelor concluzii, cauza incendiului ar fi fost un burlan încins pe care s-ar fi pus materiale combustibile, posibil rufe la uscat.

Citit 8271 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2019 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.