Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic, a văzut moartea cu ochii

Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic, a văzut moartea cu ochii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „M-am răsturnat; maşina au repus-o martorii pe roţi” * „Trebuie făcută expertiza vitezelor celor două maşini” *

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu am nimic”, explică Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi continuă: „Mă doare puţin un genunchi şi coloana, în dreptul gâtului. Celălalt şofer are un cucui în frunte şi spunea că îl doare pieptul, că am fost cu el la spital”.

„M-am răsturnat în impact. Am ieşit din maşină şi oamenii din jur au repus maşina pe roţi. Ca să pot închide contactul, să nu explodeze bateria”.

Rutiera: „Alcoolemie zero la ambii şoferi”

Subinspectorul Aurelian Ropotan, Poliţia Rutieră Galaţi: „Vineri, la ora 11, Hyundai-ul condus de către Vlad V., de 64 de ani, venea pe strada Melchisedec Ştefănescu, dinspre Domnească spre bulevardul Coşbuc. Ajuns la intersecţia cu strada Traian, şoferul nu a respectat indicatorul ˝Oprire˝, intrând în intersecţie şi lovind un alt Hyundai, corect condus de Vasile O., de 36 de ani”.

„În impact a fost uşor rănit Vasile O. Ambii şoferi sunt posesori ai permiselor de conducere categoria B din 1996. Amândoi au fost testaţi şi aveau alcoolemie zero”.

„Mi-a apărut brusc în faţă”

„Ştiu că sunt responsabil pentru accident pentru că aveam ˝Stop˝. Dar eu la dreapta, pe Melchisedec, aveam un canal desfundat, fără capac. Am oprit la stop, am înaintat puţin, m-am asigurat, am ocolit canalul, am aşteptat să treacă o maşină şi am văzut mult în spate, în dreapta, o altă maşină.

E clar că nu am calculat cu ce viteză venea, că sigur avea 90 km/h. Pe Traian! Mi-a apărut brusc în faţă, el nu a pus frână, a făcut un fel de buclă în faţa mea”.

„Ce puteam să fac? Am tras uşor de volan şi da, l-am lovit în portieră. El s-a dus într-un stâlp, eu m-am răsturnat. Am ieşit din maşina care rămăsese cu roţile în sus. Era pericol de explozie de la baterie şi au întors-o oamenii”.

„Plecam de pe loc. Nu aveam viteză”

Era maşina personală? „Bineînţeles”, spune Vlad Vasiliu. „Este maşina personală şi am CASCO la ea. Că mai am un an de plătit pentru maşină. Mă duceam la patinoar, unde era şedinţa cu viceprimarul, poliţia, toată lumea, pentru stabilirea detaliilor pentru Ziua Marinei”.

„Mă duceam cu maşina personală, cum m-am dus de fiecare dată, eu nu am folosit niciodată maşina teatrului. Eu aveam centura, celălalt şofer nu ştiu dacă o avea. Oricum, s-au deschis airbagurile la amândoi. La mine s-a deschis cel din volan”.

„Aş vrea să fie clar că eu nu aveam viteză. Plecam de pe loc. Tocmai schimbam din viteza întâi în a doua, deci aveam 10-15 km/h. Vreau foarte mult să se facă o expertiză a vitezelor cu care circulau cele două maşini”.

Şedinţa pentru stabilirea detaliilor pentru Ziua Marinei s-a ţinut fără Vlad Vasiliu. Directorul Teatrului Dramatic a rămas ieri la locul accidentului, pentru declaraţii, măsurători şi, nu în ultimul rând, ca să-şi revină din şoc.

Citit 1700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.