Un poliţist s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident de circulaţie

Un poliţist s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident de circulaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Un poliţist din Galaţi s-a urcat băut la volan şi a intrat în plin în gardul unei case * La comanda inspectorului-şef s-a dispus cercetarea prealabilă a celui care a provocat accidentul *

Maşină răsturnată

„Joi seara, la ora 21,45, Adrian Axente, de 35 de ani, poliţist în cadrul Serviciului Criminalistic, având funcţia de conducător de câine de urmă, conducea un autoturism marca Chevrolet Aveo. În dreptul intersecţiei străzilor Domnească cu Melchisedec Ştefănescu, şoferul a pierdut controlul volanului, virând la stânga şi intrând în gardul casei cu numărul 112 de pe strada Domnească.

Maşina s-a răsturnat, iar pasagerul Iulian Panait, poliţist în cadrul Secţiei 5, pasager pe locul din dreapta faţă al maşinii, a fost grav rănit în impact. Acesta are cu o fractură la umăr şi este internat la Spitalul de Urgenţă, la Secţia Ortopedie. Şoferul s-a ales cu leziuni uşoare, el nerămânând internat”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Galaţi.

15.000 de lei pagubă

Reprezentantul Poliţiei Galaţi a mai precizat că  ambii poliţişti erau în timpul liber – şoferul fiind chiar în concediu. "Fiind testat cu aparatul Drager, rezultatul şoferului, Adrian Axente, a fost de  0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul ajungând şi el la Spitalul ˝Sfântul Apostol Andrei˝ pentru recoltarea de probe biologice.

Pagubele estimate ale accidentului se ridică la 15.000 de lei, reprezentând avariile produse gardului şi maşinii.

În cauză a fost făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi în funcţie de rezultatul la sânge se va dispune şi cu privire la dreptul de a circula pe drumurile publice. Permisul lui Adrian Axente este ridicat până la definitivarea cercetărilor, el putând deocamdată să circule pe bază de dovadă provizorie”, a mai precizat purtătorul de czvânt al IPJ.

„Permanent un exemplu”

Aceeaşi sursă a continuat spunând că la comanda inspectorului-şef al Poliţiei Galaţi s-a dispus cercetarea prealabilă a poliţistului. "În cadrul Poliţiei nu trebuie tolerate asemenea comportamente nici în timpul liber. Poliţistul trebuie să fie permanent un exemplu de conduită morală, în caz contrar el urmâd să se supună rigorilor legii”, a încheiat Cristina Tatulici.

Citit 5207 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.