Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în vagoane cu minereu (VIDEO)

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în vagoane cu minereu (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, duminică, în vagoane care transportau minereu de fier din Ucraina. Inspectorii vamali de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi care au făcut verificări la Gara Larga au descoperit 20.870 pachete ţigări de diverse mărci care aveau aplicate timbre fiscale din Republica Moldova. Marfa de contrabandă fusese ambalată în 27 de saci care au fost ascuşi sub minereul care era transportat în vagoane ucrainene de către Căile Ferate din Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Vamale.

"Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări şi, conform reglementărilor vamale, fapta fiind susceptibilă de a fi infracţiune, a predat cazul împreună cu bunurile reţinute, Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor", se arată în acelaşi comunicat.

Aceeaşi autoritate anunţă că, la sfârşitul săptămânii trecute, acţionând cu forţe sepecifice, au descoperit la punctul de trecere al frontierei Galaţi-Rutier 1 968 de pachete ţigări de contrabandă ascunse în autoturismele a patru cetăţeni români şi moldoveni. "Inspectorii vamali au luat măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări precum şi a trei dintre autoturisme (BMW, Opel Vectra, Citroen C4) care prezentau modificări structurale pentru transportul ilegal al ţigărilor de contrabandă. Persoanele în cauză au fost

sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 25 000 lei", au declarat reprezentanţii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Citit 3338 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.