Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în vagoane cu minereu (VIDEO)

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în vagoane cu minereu (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, duminică, în vagoane care transportau minereu de fier din Ucraina. Inspectorii vamali de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi care au făcut verificări la Gara Larga au descoperit 20.870 pachete ţigări de diverse mărci care aveau aplicate timbre fiscale din Republica Moldova. Marfa de contrabandă fusese ambalată în 27 de saci care au fost ascuşi sub minereul care era transportat în vagoane ucrainene de către Căile Ferate din Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Vamale.
"Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări şi, conform reglementărilor vamale, fapta fiind susceptibilă de a fi infracţiune, a predat cazul împreună cu bunurile reţinute, Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor", se arată în acelaşi comunicat.
Aceeaşi autoritate anunţă că, la sfârşitul săptămânii trecute, acţionând cu forţe sepecifice, au descoperit la punctul de trecere al frontierei Galaţi-Rutier 1 968 de pachete ţigări de contrabandă ascunse în autoturismele a patru cetăţeni români şi moldoveni. "Inspectorii vamali au luat măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări precum şi a trei dintre autoturisme (BMW, Opel Vectra, Citroen C4) care prezentau modificări structurale pentru transportul ilegal al ţigărilor de contrabandă. Persoanele în cauză au fost
sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 25 000 lei", au declarat reprezentanţii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Citit 3055 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 13:08

2 comentarii

 • postat de no name
  Luni, 07 Noiembrie 2011 22:46
  foarte bun comentariul. apreciez . bravo
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean
  Joi, 03 Noiembrie 2011 10:17
  Imi place ca DRAOV Galati si-a atribuit toate meritele pentru descoperirea de tigari. Comunicatul lor este eronat pentru ca cei care au descoperit tigarile ascunse au fost membrii echipei de control constituita conform legii din vamesi si politisti de frontiera. Ar fi frumos sa veniti sa vedeti si sa scrieti un articol despre cum i-si desfasoara activitatea unii vamesi la controlul trenurilor. Desi atributiile vamesilor sunt strict legate de incarcatura transportata acestia nu prea isi fac treaba deoarece ii incomodeaza tocurile lungi si unghiile false. Sa veniti sa faceti niste poze sa vedeti daca vreun foto model din acesta se urca macar in locomotiva unde exista o scara de acces, nu mai pomenesc de vagoane de marfa unde scara e mai murdara de cele mai multe ori. Le e frica sa se murdareasca pe "manusite" si daca le intra mizerie sub unghii e nasol. Dar totusi, ei fac descoperiri si isi si asuma toate meritele. Am sa va trimit eu filmulete cum pot sa efectueze controlul sa le puneti si pe ele pe site, bineinteles, daca doriti.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.