10 kilograme de aur au fost confiscate de la o bijuterie din Galaţi (VIDEO)

10 kilograme de aur au fost confiscate de la o bijuterie din Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii din Galaţi au confiscat aproape 10 kilograme de bijuterii din aur de la bijuteria Milano Gold, după ce, în 7 octombrie, confiscaseră de la aceeaşi unitate peste opt kilograme de bijuterii care aveau aplicate mărci individuale susceptibile de a fi falsificate.

Ieri, bijuteria deţinută de un om de afaceri turc a rămas fără alte cantităţi semnificative de metal preţios: zece kilograme de aur incorect poansonate au fost confiscate de către oamenii legii gălăţeni.
Acum trei săptămâni, controlul Poliţiei şi al Protecţiei Consumatorului la două puncte de lucru ale bijuteriei „Milano Gold”, s-a lăsat cu confiscarea a 8.200 de grame bijuterii din aur (în valoare de 1.200.000 de lei), având aplicate mărci individuale susceptibile de a fi falsificate. În urma expertizei, specialiştii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Consumatorului au stabilit că bijuteriile din „Milano Gold” au aplicate mărci falsificate. Astfel, cercetările în acest caz au continuat, joi, poliţiştii făcând alte patru percheziţii la sediul societăţii, la două puncte de lucru şi la domiciliul administratorului. Oamenii legii au confiscat 9.996 de grame bijuterii din aur, în valoare de 1.499.400 lei, având aplicate mărci individuale susceptibile de a fi falsificate şi care urmează să fie supuse expertizării, după cum se arată într-un comiunicat al IPJ Galaţi.

Circuitul bijuteriilor fără ştanţă
Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi a explicat faptul că bijuteriile aflate în circuitul legal poartă o ştanţă aplicată de către Banca Naţională a României (BNR) sau de către firme autorizate de către BNR să aplice astfel de ştanţe. Poansonarea se face pentru ca Statul să aibă controlul circuitului pe care îl are aurul în piaţă. Bijuteriile confiscate nu erau poansonate de către BNR sau alte firme autorizate, vânzarea neputând  fi astfel controlată. În acest fel, pentru aurul vândut în aceste condiţii nu se plăteau accize, taxe şi impozite. Cercetările ofiţerilor de la Investigare Fraude pentru folosirea mărcilor individuale falsificate continuă.

Aurul „negru”
Conform surselor noastre, pentru ca acest tip de comerţ să funcţioneze, aurul „negru” intră în ţară, dar nu este dus la importatorul care poate aplica ştanţa, metalul intrând astfel în circuitul legal. Aurului nu îi este aplicată nici o marcă, nici cea de importator, nici cea naţională. El este vândut în bijuterii împreună cu aur „legal”, iar pe măsură ce produsul netaxat se cumpără, el este înlocuit la raft de acelaşi aur „negru”. În acest fel, profitul de pe urma tranzacţionării bijuteriilor neştanţate este de sută la sută pentru cel care le comercializează.

Citit 6149 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 13:34

6 comentarii

 • postat de cornel
  Luni, 31 Octombrie 2011 10:04
  .Politia actioneaza numai la comanda politica si asupra celor fara putere sau protectie.In cazul interlopilor si a traficantilor, de orice fel, a tiganilor,de unde se hranesc,dau din codita ,facind sluj sau intorc capul facindu-se ca nu-i vad.Nu se ocupa de nici o reclamatie daca nu intervii cu relatii sau spagi,dimpotriva te mai si ameninta daca-i deranjezi.I-si schimba toti masinile,si-au facut majoritatea vile,sint grasi si frumosi toti,sarmanii din salariul de bugetar taiat cu 25%.Niste nenorociti,mi-e scirba de toti militienii care ne maninca impozitele si slujesc interlopii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Duminică, 30 Octombrie 2011 19:45
  e JAPCA pe fata, bine ca pe baietii destepti din MAFIA cauciucurilor, a gazului metan sau a energiei electrice, din CNADR, etc nu ii vede nimeni!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de bogdan
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 20:23
  foarte bine ca ia fost confiscat,nimic de spus,unde e lege e lege,dar eu nu am vazut nicaieri aur inscriptionat cu bnr.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bogdan
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 20:23
  foarte bine ca ia fost confiscat,nimic de spus,unde e lege e lege,dar eu nu am vazut nicaieri aur inscriptionat cu bnr.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bogdan
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 20:22
  foarte bine ca ia fost confiscat,nimic de spus,unde e lege e lege,dar eu nu am vazut nicaieri aur inscriptionat cu bnr.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catay
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 10:18
  Probabil toate bijuteriile din oras au marfa la negru, eu stiu de cineva care aduce periodic marfa in masina personala din Turcia, dar probabil asta nu a dat ce trebuia si unde trebuia, ca altfel nu imi explic cum de au reusit de 2 ori la rand sa ii confise marfa de asa mare valoare
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.