Judecătoare de la Curtea de Apel acuzată de fals

Judecătoare de la Curtea de Apel acuzată de fals
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O judecătoare de la Curtea de Apel Galaţi este acuzată de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de săvârşirea infracţiunii de fals. 

Mai exact reprezentanţii agenţiei susţin, într-un comunicat de presă, că au înaintat o sesizare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care o acuză pe judecătoarea Valentina Vrabie că ar fi omis să treacă în declaraţiile de avere şi de interese anumite sume de bani şi bunuri.

În documentul amintit se mai arată că ANI a primit la rândul său o sesizare în legătură cu faptul că magistratul ar fi comis infracţiunile respective.

„În urma verificărilor s-a constatat faptul că datele înscrise în declaraţiile de avere de către doamna Vrabie Valentina sunt incomplete şi inexacte. În declaraţia de avere depusă în anul 2006 nu a menţionat un credit ipotecar, în cuantum de 17.000 euro”.

„La rubrica ˝Bunuri mobile înstrăinate˝ nu a menţionat un microbuz marca Mercedes Benz, înstrăinat în anul 2005. La rubrica ˝Conturi şi depozite˝ nu a fost menţionat contul curent, în sumă de 20.560 euro, deţinut de către soţul acesteia, domnul Vrabie”.

„În aceeaşi declaraţie de avere, la rubrica Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, dacă valoarea de piaţă însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 euro, nu a menţionat împrumutul acordat firmei SC Ave Trans SRL, în cuantum de 160.000 lei", se arată în comunicatul presă”.

Reprezentanţii agenţiei mai spun că există indicii suficiente privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi că s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ciuda eforturilor noastre, judecătoarea Valentina Vrabie nu a putut fi contactată ieri pentru a-şi expune propriul punct de vedere în legătură cu acest caz.

Citit 1960 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.