Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Cu toate că Laura Bretan, Bella Santiago şi Trooper au fost preferinţele publicului, Ester Peony, cu piesa ”On a Sunday”, va reprezenta România la concursul Eurovision care va avea loc în luna mai la Tel Aviv, în Israel. Decizia a fost luată duminică seara, în cadrul finalei selecţiei naţionale pentru Eurovision România.
Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit, duminică seara, finala selecţiei naţionale pentru Eurovision, transmisă în direct de TVR. În concurs au intrat 12 piese, în următoarea ordine: "Renegades" - Linda Teodosiu, "Right now" - Olivier Kaye, "Dear father" - Laura Bretan, "Skyscraper" - Teodora Dinu, "We Are The Ones" - Claudiu Mirea, "Your journey" - Aldo Blaga, "On a Sunday" - Ester Peony, "Daina" - Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, "Army Of Love" - Bella Santiago, "Destin" – Trooper, "Without You (Sin Ti)" - Dya & Lucian Colareza şi "Underground" - Mirela Vaida.

Cum a fost aleasă piesa câştigătoare

TVR a anunţat că piesa care va reprezenta România la Eurovision va fi aleasă de un juriu internaţional format din şase membri - Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata ediţiei din 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams, jurnalişti, Şerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production, şi artistul moldovean Alex Calancea - un al şaptelea membru al juriului fiind publicul, al cărui televot a fost convertit în puncte.
După ce fiecare component al juriului internaţional a acordat punctajele, clasamentul arăta astfel: Ester Peony - 65 de puncte, Bella Santiago – 50 de puncte şi Laura Bretan – 48 de puncte. Publicul a acordat 8 puncte Bellei Santiago, 10 puncte pentru Trooper şi 12 puncte - Laurei Bretan, dar nu a putut schimba cu nimic decizia juriului.

Cine este Ester Peony

Potrivit Mediafax, pe numele real Ester Alexandra Creţu, interpreta care şi-a ales numele de scenă Ester Peony are origini româneşti, dar pasiunea pentru muzică a descoperit-o la Montreal, în Canada, unde locuia cu familia. Primul contract cu o casă de discuri din România a venit după ce a ajuns cunoscută în mediul online prin înregistrările pe care le publica pe cont propriu. A debutat cu piesa ”Sub aripa ta”, interpretată împreună cu Vescan. Primul EP l-a lansat abia în 2018, sub titlul ”Dig It”. A scris piesa ”On a Sunday” împreună cu Alexandru Şerbu, în timp ce versurile sunt semnate de Ioana Victoria Badea.
„Vă mulţumesc! O să facem o treabă bună la Tel Aviv! Sunt extrem de emoţionată. A fost o mare încercare pentru mine”, au fost primele cuvinte ale câştigătoarei după încheierea voturilor.
Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Citit 1537 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 10:42

1 comentariu

  • postat de MIHAIL Luni, 18 Februarie 2019 11:53 79.116.109.*** Link la comentariu
    0
    10

    MARIA TANASE,LEGENDARA INTERPRETA ,DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SUFLETUL ATAT DE ALES,SI-A PURTAT TOATA VIATA NUMELE NEAOS ROMANESC,SI PARCA ,ZIC EU, A FOST CU MUUUULT MAI MARE CA ARTIST!!!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.