Cât mai costă o carte de identitate bulgărească

Cât mai costă o carte de identitate bulgărească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cetăţeanul moldovean C.V., în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi.

La controlul de frontieră, existând diferenţe între fizionomia bărbatului şi fotografia din paşaportul biometric moldovenesc prezentat la control, poliţiştii de frontieră i-au solicitat acestuia să prezinte şi alt document de identitate, ocazie cu care a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că aceasta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, C.V. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conaţional, în schimbul sumei de 100 de euro. Totodată, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul în cauză este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citit 1228 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.