Şapte ore de luptă cu flăcările la Iveşti

Şapte ore de luptă cu flăcările la Iveşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incendiul care a făcut prăpăd la Iveşti sâmbătă spre duminică noaptea a mistuit acoperişul a 7 case din localitatea gălăţeană. Faimoasele poduri „în serie” – după cum sunt denumite cele care leagă câte 5, 6 sau 7 case aşa-zise „evreieşti” – au nenorocit acum 7 gospodării şi au prefăcut în scrum două afaceri: o frizerie şi un cabinet veterinar.

„Nu au chemat imediat pompierii”

Un scurtcircuit produs la ora 0,25, în podul de la casa Ilenei Dobrin – scurtcircuit provenit de la cablurile electrice înnădite şi neizolate prin  tub, doar pozate pe perete – a făcut ca lemnul vechi de 100 de ani al podului să se aprindă.

Efectul de coş de fum a făcut ca scânteile să ajungă în toate colţurile podului care se întindea peste şapte locuinţe „vagon”.

În plus, „…oamenii nu au chemat imediat pompierii” – explică Gabriel Rânghianu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Au sperat să stingă singuri flăcările”.

Şase maşini de pompieri în acţiune

„În final, după intervenţia Gărzii Iveşti, cu două autospeciale cu apă, a  două autospeciale venite de la Tecuci şi a altor două de la Galaţi, după 7 ore de luptă cu focul, pompierii au reuşit stingerea flăcărilor”.

„Pagubele de 50.000 de lei se răsfrâng asupra tuturor celor şapte locuinţe şi a micilor afaceri constând într-o frizerie şi un cabinet veterinar, ambele având sediile în casele afectate”, încheie reprezentantul ISU Galaţi.

Cele 7 case făcute scrum se află la stradă, pe partea stângă a Drumului Judeţean 25, cum mergi de la Galaţi spre Tecuci, între primăria din localitate şi benzinăria de la Hanu Conachi. Din fericire, infernul de sâmbătă noaptea nu a făcut nici o victimă.

Citit 1502 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.