„E vremea lor”

„E vremea lor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „În politichie, porcul se simte ca în… cocină, găsind tot ceea ce îl satisface ca porc şi ca filozof ce a început să creadă în viaţa de dincolo de Crăciun” *

„Prezumţia de porcină” din care face parte ideea de mai sus îi aparţine distinsului umorist şi scriitor Cornel Udrea. Pe cale epistolară, acesta a fost prezent ieri, 13 decembrie, ora 13, minutul 13, secunda 13 secunde, la Galaţi, la lansarea celei de-a doua ediţii a albumului de caricatură „E vremea lor”, al caricaturistului Viorel Baciu.

Pentru că personajele prezentate întruchipează ... porci, cine ar fi putut să-i întâmpine pe oaspeţi mai în temă decât un purcel în frac şi cu joben?

Tot cu această ocazie, Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” din Galaţi le-a oferit diplome tuturor politicienilor şi autorităţilor locale care s-au evidenţiat de-a lungul anului prin fapte sau vorbe.

S-au încumetat să fie prezenţi şi să rămână până la final pentru a primi „diplome de pomenire” fostul prefect Claudiu Brînzan, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, deputaţii Victor Paul Dobre şi Mircea Toader, senatorul Paul Ichim, Dan Lilion Gogoncea şi dr. Nicolae Bacalbaşa. Adică, cei care îşi mai păstrează simţul umorului.

Gong!

„Purcelul” în frac a lovit cu un linguroi mare de lemn o tingire, sunând gongul. Confratele de lapte „la tavă” al sărbătoritului zilei se relaxa cu mărul în gură, înconjurat de alte platouri cu delicatese din aceeaşi specie.

„V-aş ruga să vă uitaţi bine pe coperta cărţii: e o asemănare, din când în când ne uităm la om, iar la porc, din nou la om şi iar la porc şi nu mai vedem deosebirea”, a spus Viorel Baciu. Actorul Eugen Cristian Motriuc, de la Teatrul Mic a dat citire „Prezumţiei de porcină”.

„Diplome de Pomenire”

Iată cele mai importante şi mai amuzante diplome. Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a primit diploma “Eternitatea s-a născut la Galaţi”. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a acceptat să fie “Maratonist în sens giratoriu”.

Viceprimarul Mircea Răzvan Cristea a fost premiat cu diploma “Din nimic, nimic răsare”. Prefectul Cosmin Păun a primit diploma „2 în 1: Mica împăunare & Certăreţ cu sine însuşi”. 

Vicepreşedintelui CJ, Eugen Durbacă, i-a fost decernată diploma “Urna scapă turma”.

Pentru senatorul Gheorghe Saghian, director de campanie PSD:  “Nica faci, Nica găseşti”.

Deputatul PSD Florin Pâslaru: “Ia mai toarnă un păhărel, haiducule!”.

Preşedintele PD-L, Mircea Toader a primit cu zâmbetul pe buze diploma “Ce e vot, ca votul trece”, iar liderul PNL Victor Dobre: “Cu un Crin nu se face primăvară”.

Senatorul PNL Paul Ichim şi-a asumat “Bisturiu în şomaj nevoluntar”.

Deputatul PC Bogdan Ciucă a fost declarat “MăCiuca populiştilor”.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a meritat diploma: “Întotdeauna, degeaba!”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf. Apostol Andrei”, Nicolae Bacalbaşa, a primit diploma “Gura bate GURU”.

Directorul Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, a fugit înainte să-i fie anunţat premiul “Niet cultura, balşoi kulturnic”.

Secretarul de stat la MAI Mihai Capră este posesorul diplomei “Blaga cu trei iezi”.

Fostul prefect Claudiu Brînzan a zâmbit perspectivei “Emigrez la Zona Liberă”.

Iar şefului IJJ Galaţi, col. Mircea Olaru, i-a revenit diploma “Noi suntem jandarmeria, fugărim democraţia!”

Viorel Baciu şi Societatea Jurnaliştilor au promis că ne revedem la anul în 13, 13, 13, 13, în aceeaşi formulă, dar cu alte diplome.

Citit 2279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.