O familie de profesori din Galaţi, SURPRINSĂ când FRAUDA TITULARIZAREA. Cum proceda

O familie de profesori din Galaţi, SURPRINSĂ când FRAUDA TITULARIZAREA. Cum proceda
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Supraveghetorii au descoperit că soţia unui candidat transmitea de sub fereastră rezolvarea subiectelor, către soţul aflat în sala de examen


Scene de filme cu proşti la Colegiul Naţional "C. Negri", unde s-a desfăşurat, miercuri, 15 iulie, examenul de titularizare a cadrelor didactice. Supraveghetorii dintr-o sală au descoperit sub fereastră o doamnă care citea de zor la telefon de pe nişte cursuri. Pentru că li s-a părut anormal, au anunţat poliţia. Oamenii legii au mers şi au legitimat femeia respectivă. Astfel au descoperit că era soţia unui candidat la titularizare. Şi ea tot profesoară, care tocmai dăduse examenul de definitivat.

Când l-au percheziţionat au găsit asupra lui o grămadă de aparatură performantă: baterii, fire, acumulatori, amplificator de semnal, un soi de mini-staţie, nu mă pricep prea bine. Dar a fost şocant să vezi că avea atâtea lucruri ascunse doar având o cămaşă  pe el", ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă, Diamanta Bulai, preşedinta comisiei de examen.

Respectivul profesor de educaţie fizică a fost eliminat din examen, aşa cum prevede regulamentul. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi un alt cadru didactic care susţinea examenul la centrul de la Liceul de Marină şi care avea în bancă un sacou burduşit cu fiţuici.

"Din nefericire, nu există o prevederi care să descurajeze asemenea lucruri reprobabile. Noi am cerut poliţiştilor să facă o razie în jurul colegiului, să vedem dacă mai e ceva în neregulă. N-am mai descoperit nimic, dar nici nu putem fi siguri că nu au mai fost astfel de tentative. În plus, am avut un sentiment tare neplăcut când am descoperit că profesoara care fusese eliminată la definitivat dădea acum liniştită examenul de titularizare", mai spune inspectoarea general-adjunctă.

Dintre cei 670 de candidaţi înscrişi la titularizare, 68 au absentat şi 113 s-au retras din examen.

Citit 7325 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.