Poliţia Rutieră verifică echipamentele de deszăpezire

Poliţia Rutieră verifică echipamentele de deszăpezire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Amenzi între 6.000 şi 60.000 de lei pentru autovehiculele peste 3,5 tone care nu sunt dotate cu echipamentele de iarnă *

Vine frigul, îngheţul, zăpada şi chiar crivăţul! Nu sunt veşti bune pentru nimeni, dar pentru şoferi nici că se putea mai rău! În plus, Poliţia Rutieră se va asigura în timpul acestei săptămâni că şoferii de pe autovehiculele mai mari de 3,5 tone au echipamentele de iarnă obligatorii în portbagaj.

La lopată

„Temperaturile scăzute anunţate pentru această săptămână, ca şi potenţialele ninsori care ar putea cădea la Galaţi, ne-au determinat să începem o acţiune de control a echipamentelor de iarnă în cazul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone – prioritate având maşinile care fac transport public şi transport de mărfuri”, declară comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

În mod normal, orice autovehicul de mare tonaj trebuie să fie dotat cu lopeţi şi lanţuri pentru roţi, şoferii riscând în caz contrar să aibă de plătit amenzi între 6.000 şi 60.000 de lei.

Riscul întroienirii

Comisarul Cojocaru continuă: „Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe posesorii de autoturisme mici să evite să iasă cu maşina – nu numai în judeţ, dar şi în oraş - dacă văd că vremea este foarte rea, iar maşina nu este pregătită de iarnă.

Altfel riscă să rămână blocaţi în trafic şi să blocheze, la rândul lor, accesul mijloacelor de deszăpezire. Sau se pot întroieni şi rămâne fără combustibil”.

„Dacă totuşi trebuie să conducă - să aibă în portbagaj lopată şi lanţuri, să îşi verifice instalaţia de dezaburire, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să nu folosească frâna de motor”.

Gălăţeni, nu e de glumă – dacă prognozele se confirmă, ori investim în siguranţă şi ne umplem portbagajul de lanţuri, ori spunem la serviciu că suntem bolnavi şi stăm acasă. În fond, cât poate şi frigul acesta să ţină?! Că doar noi ştim că iarna la Galaţi e cald!

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.