Începe vânătoarea de hârburi abandonate

Începe vânătoarea de hârburi abandonate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că a demarat o nouă acţiune de ridicare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public. Cetăţenii oraşului sunt încurajaţi să sprijine acest demers, semnalând administraţiei locale dacă observă noi maşini abandonate pe domeniul public.

Numai că, de la momentul sesizării şi până la momentul ridicării şi depozitării vehiculelor, paşii legali care trebuie urmaţi necesită timp. Astfel, conform Primăriei, după verificarea în teren a vehiculelor sesizate şi întocmirea procesului verbal de constatare, este afişată somaţia pe caroseria vehiculului, apoi trebuie identificat proprietarul sau deţinătorul legal şi somat printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Apoi este necesară stabilirea regimului juridic al vehiculului ca fiind fără proprietar sau abandonat iar rezultatele verificărilor trebuie comunicate Primăriei în vederea ridicării. De întocmirea documentaţiei se ocupă agenţii Poliţiei Locale cu care Primăria a încheiat un protocol de colaborare.

Citit 2630 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 18:33

7 comentarii

 • postat de Traian
  Vineri, 22 Martie 2019 20:36
  93.122.250.***
  Alexuz, total de acord cu tine. Mă refer strict la cele cu roțile desumflate, așa cum ai menționat și tu.
  Nu pot obliga pe nimeni sa circule cu mașina dar nici să țină locurile de parcare ocupate cu mașini care clar nici ITP-ul nu îl trec, intr-o zonă în care chiar nu mai știi unde sa iti mai lași seara masina parcata.
  Locuitorii din zonă sigur știu despre ce vorbesc.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Vineri, 22 Martie 2019 07:45
  5.2.205.***
  Traian, este o mare diferenta in cele care nu se misca deloc si cele care se misca putin. Si o alta mare diferenta intre harb adica masina nemiscata de ani de zile, cu pene la roti si o masina prafuita strict pentru ca proprietarul poate este plecat din tara sau prefera bicicleta ca mine in majoritatea timpului.
  Sunt oameni care circula putin cu masina, asta nu inseamna ca masina este harb si trebuie ridicata de pe domeniul public. Harburile de la aprozar alea da harburi autentice. In privinta rulotelor iar nu sunt de acord, omul trebuie sa o lase undeva, unde sa o lase daca primaria se chinuie de cativa ani sa faca o amarata de parcare si pentru astia cu microbuze, rulote, remorci, etc?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Traian
  Joi, 21 Martie 2019 21:38
  86.124.204.***
  Sunt destule in faimoasa parcare de la scoala 28, unde, din zecile de locuri, foarte putine sunt cele care se misca. Nu este greu de observat.
  Vin oamenii seara de la munca si nu au unde parca fiindca sunt zeci de masini care nu se misca deloc, ba rulota, ba harburi de la fostele aprozare.
  Chiar ne luati de fraieri? Cu putin bun simt s-ar rezolva multe.
  2
  10
  Raportează
 • postat de t.v.
  Joi, 21 Martie 2019 18:42
  89.137.137.***
  E adevarat ca sunt unele harburi dar acea masina daca e inmatriculata si are un proprietar nu o puteti ridica fara sa instiintati proprietarul. Pana la urma ea are valoare si ca fier vechi sau piese si e proprietate privata si daca omul nu are garaj sa o tina sau alt loc o lasa acolo pana o vinde sau scapa de ea sau multi sunt plecati in strainatate si vin acasa o data sau de doua ori pe an deci mare atentie pentru ca proprietatea e sfanta in democratie si libertate.
  Doar daca acea masina are scurgeri de ulei se pot lua masuri pe probleme de mediu dar trebuie anuntati cetatenii proprietari ca sa mute harburile in alta zona special pentru asta fara sa ocupe alte locuri de parcare si lumea sa nu aiba unde sa parcheze din cauza lor. Trebuie gasita o modalitate de echilibru pt ca nu toti au garaje sau curte si o lasa pe langa bloc.
  5
  5
  Raportează
 • postat de firca
  Joi, 21 Martie 2019 15:44
  109.99.197.***
  Asociatiile de propietari cunosc mai bine situatia masinilor abandonate pe domeniul public.Ar trebui intrebate de soarta acestor masini.
  6
  7
  Raportează
 • postat de sesizare
  Joi, 21 Martie 2019 12:08
  92.82.217.***
  Strada Traian, zona Piata Centrala, bloc Omnia. In parcare zac abandonate un dric cu numere de Bulgaria ( a pompelor funebre de vizavi ) si un Matiz gri putrezit. Le ia cineva?
  3
  13
  Raportează
 • postat de Vlad T.I.
  Joi, 21 Martie 2019 10:27
  89.121.200.***
  Cum semanlam un harb? Un numar de telefon, o adresa de email?
  5
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.