Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Iată câteva secvenţe dintr-un film documentar în care apare colegul nostru Victor Cilincă, cu pasiunea pentru istorie care l-a adus acum într-o „luptă” din Codrii Vlăsiei. Victor ne-a spus:

„Am avut onoarea să închid, simbolic, un film documentar dedicat Centenarului. Am apărut  în câteva imagini simbolice, jucând în rolul unui jurnalist de front, un civil – aproape de front am fost însă doar în Angola, Africa, în anii ´80 –, acum alături de voluntarii Asociaţiei „Tradiţia militară”, care mi-au făcut de mai multe ori bucuria de a mă accepta la minuţioasele lor reconstituiri istorice. Este vorba despre un film din arhiva studioului de film al postului TV  Trinitas Bucureşti, al Patriarhiei Române, o producţie dedicată Centenarului Marii Uniri, intitulat „Talent şi efort. Asociaţia Tradiţia Militară”. În film sunt cuprinse şi imagini reale filmate acum un veac, precum şi secvenţe din filmul documentar „General H. Berthelot – Bătătălia pentru România”, cu premiera în 1918, la Institutul Cultural Francez din Londra, unde producţia s-a bucurat de un mare succes.”

Victor Cilincă a scris şi scenariul radiofonic al piesei „Henri Mathias Berthelot, generalul generalilor”, al Teatrului Naţional Radiofonic, în regia gălăţeanului Attila Vizauer, spectacol în care joacă nume mari ale teatrelor bucureştene – Naţional, Bulandra, Teatrul Mic etc. Spectacolul, nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic, este deseori reprogramat şi a fost prezent în eter, din 2015, la fiecare Zi Naţională a României.  

Citit 481 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 14:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro