Victor Cilincă, apariţie într-un documentar de război (VIDEO)

Victor Cilincă, apariţie într-un documentar de război (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Iată câteva secvenţe dintr-un film documentar în care apare colegul nostru Victor Cilincă, cu pasiunea pentru istorie care l-a adus acum într-o „luptă” din Codrii Vlăsiei. Victor ne-a spus:

„Am avut onoarea să închid, simbolic, un film documentar dedicat Centenarului. Am apărut  în câteva imagini simbolice, jucând în rolul unui jurnalist de front, un civil – aproape de front am fost însă doar în Angola, Africa, în anii ´80 –, acum alături de voluntarii Asociaţiei „Tradiţia militară”, care mi-au făcut de mai multe ori bucuria de a mă accepta la minuţioasele lor reconstituiri istorice. Este vorba despre un film din arhiva studioului de film al postului TV  Trinitas Bucureşti, al Patriarhiei Române, o producţie dedicată Centenarului Marii Uniri, intitulat „Talent şi efort. Asociaţia Tradiţia Militară”. În film sunt cuprinse şi imagini reale filmate acum un veac, precum şi secvenţe din filmul documentar „General H. Berthelot – Bătătălia pentru România”, cu premiera în 1918, la Institutul Cultural Francez din Londra, unde producţia s-a bucurat de un mare succes.”

Victor Cilincă a scris şi scenariul radiofonic al piesei „Henri Mathias Berthelot, generalul generalilor”, al Teatrului Naţional Radiofonic, în regia gălăţeanului Attila Vizauer, spectacol în care joacă nume mari ale teatrelor bucureştene – Naţional, Bulandra, Teatrul Mic etc. Spectacolul, nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic, este deseori reprogramat şi a fost prezent în eter, din 2015, la fiecare Zi Naţională a României.  

Citit 1526 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.