Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat, în perioada 18 februarie – 28 februarie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind comercializarea legumelor şi fructelor proaspete în magazine alimentare, hiper/supermarketuri, pieţe agroalimentare, depozite şi pieţe en-gross din municipiile Galaţi şi Tecuci.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 19 operatori economici, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat şase avertismente şi 17 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 52.200 de lei.

La şase dintre operatorii economici verificaţi, comisarii au constatat că erau afişate la raft informaţii eronate privind ţara de origine şi calitatea produselor. De asemenea, deşi trebuie să informezeconsumatorii cu privire la ţara de origine, categoria de calitate şi calibrul legumelor şi fructelor, 10operatori economici nu aveau afişate aceste informaţii.

«În două supermarketuri s-a constatat că se utilizau practici comerciale înşelătoare, în sensul că se afişau reduceri de preţuri la diferite legume sau fructe, preţul vechi afişat precum şi procentul de reducere fiind contrare legislaţiei în vigoare. Astfel, în realitate, pentru cele mai multe dintre legumele şi fructele aflate la promoţie reducerea era mult mai mică decât cea afişată, iar pentru unele reducerea era inexistentă, ba chiar preţul de la momentul controlului era mai mare decât cel practicat înainte cu o săptămână», se arată într-un comunicat al CJPC Galaţi.

Conform sursei citate, comisarii au găsit şi oprit de la comercializare castane cu suprafaţa mucegăită, banane stricate etc.

Citit 1394 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 00:52

1 comentariu

  • postat de Tudor V Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 09:15 89.136.0.*** Link la comentariu
    0
    12

    De cand s-au deschis asa numitele Supermarket in toata tara (fara exceptie de nume si tara de provenienta), la standurile cu fructe si legume, mai ales in categoria celor preambalate in plase, daca nu sunt verificate atent, se gaseste cel putin un fruct sau o leguma stricata, mucegaita sau pe cale de a se strica.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.