Firma gălăţeană Arcada, aşteptată să salveze EURO 2020

Firma gălăţeană Arcada, aşteptată să salveze EURO 2020
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că a desemnat câştigătorul licitaţiei publice pentru construirea unei linii de cale ferată care să lege aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Aceasta ar trebui să fie gata până pe 12 iunie 2020, dată la care va începe Campionatul European de fotbal (EURO 2020), competiţie în cadrul căreia România găzduieşte patru meciuri.

Conform CFR SA, licitaţia, la care au participat trei ofertanţi, a fost câştigată de asocierea Arcada Company SA - ISPCF SA - DB Engineering & Consulting GMBH, cu o ofertă financiară depusă în valoare de 398.160.000 de lei fără TVA. Contractul are o durată de 14 luni, din care două pentru proiectare şi 12 pentru execuţie.

Obiectul contractului adjudecat de asocierea din care face parte şi compania gălăţeană, "Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti" Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București, are drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord şi aeroport, prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km, care va traversa DN1, trei podeţe, instalaţie de centralizare electronică şi o statie de călători la terminalul T1.

Existenţa acestei căi ferate care să asigure transferul suporterilor echipelor naţionale ce vor juca la EURO 2020 pe Arena Naţională a fost o cerinţă a UEFA către organizatorii români. În condiţiile în care contractul atribuit are o durată de 14 luni, este clar că linia de cale ferată dintre aeroport şi Gara de Nord nu va fi gata până în iunie 2020, adică în 12 luni de-acum înainte. Cu toate astea, cei de la Ministerul Transporturilor se pare că încă mai cred în Moş Crăciun: "Constructorul poate va realiza într-o zi cât alții în șapte", a declarat Manuela Badea, șef serviciu în cadrul CFR SA, la o dezbatere recentă organizată de minister.

Citit 8437 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iunie 2019 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.