Terasele sezoniere, în atenţia poliţiştilor locali

Terasele sezoniere, în atenţia poliţiştilor locali

Se verifică autorizaţiile de funcţionare. Poliţiştii locali vor verifica şi dacă este respectată suprafaţa trecută în autorizaţie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au, până la finalul lunii septembrie, o acţiune de verificare la operatorii economici care deţin terase sezoniere. Pe parcursul acestor acţiuni de control, oamenii legii vor urmări modul în care agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Astfel, operatorii economici vor fi verificaţi dacă deţin „Acordul privind exercitarea activităţilor de comercializare în zone publice” şi „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică”. De asemenea, poliţiştii locali vor mai avea în vedere: respectarea de către operatorii economici a suprafeţei închiriată de la Primăria Municipiului Galaţi, dacă personalul a absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare. 

În funcţie de gravitatea abaterilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale, dar şi sancţiuni, care pot fi de la avertismente scrise şi până la amenzi ce depăşesc 2.500 lei.

Conform prevederilor HCL 728/2017, poliţiştii locali vor aplica sancţiuni pentru: nerespectarea prevederilor prevăzute în licenţa de ocupare a domeniului public, neîntreţinerea curăţeniei în zona aferentă desfăşurării activităţii, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public, realizarea de racorduri sau branşamente improvizate la reţelele de utilităţi publice. În aceste situaţii valoarea unei amenzi este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei. 

Comercianţii care refuză nejustificat să se supună controlului, inclusiv să prezinte actele solicitate de organele de control, precum şi să prezinte actelor solicitate în baza unei invitaţii scrise, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei.

Desfăşurarea de activităţi pe domeniul public fără a deţine licenţă se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei.

În 2018, într-o acţiune ce a vizat identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale, poliţiştii locali au aplicat un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 11.400 de lei.

Citit 1545 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 17:49

2 comentarii

 • postat de Marchis Elena Luni, 08 Iulie 2019 16:27 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  1

  Va fi verificata si terasa de la fosta Romarta,cea de linga sediul PSD care a blocat trecerea pe sub coloane?
  E posibil oare sa ne amendam colegii de partid ?
  Cred ca noi ,,vrem dreptate dar nu si pentru catei"-vorba fabulei.

  Raportează
 • postat de Goe Luni, 08 Iulie 2019 06:08 188.24.213.*** Link la comentariu
  1
  6

  Incompetenta politistilor locali cine o verifica ? Cand vin dumnealor in control , musai sa platesti amenda pentru ca acesta este sopul final. Niciodata nu vin in control pentru a preveni, sa te informeze cu ce esti in neregula dupa care intr-un termen de ........zile daca nu remediezi neregulile sa fii sanctionat. Nu ,la noi este ca la examen te ia prin surprindere nu stii ce vor controla ,te gaseste cu o chichita ,o dezvolta si te amendeaza pe loc !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.