Unde vom avea Wi-Fi gratuit în Galaţi

Unde vom avea Wi-Fi gratuit în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Parcul Viva, Orăşelul Copiilor, Parcul Cloşca, Parcul Şahiştilor, aleea de promenadă de la P-uri, parcurile Rizer şi Eminescu sunt doar câteva dintre locurile din oraş unde vor fi instalate puncte de acces gratuit la internet, cu bani europeni.

Pentru servicii de instalare a reţelelor Wi-Fi în cadrul proiectului "Reţea WiFi4EU în municipiul Galaţi", Primăria a lansat o achiziţie publică în valoare estimată de 101.028 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 17 iulie 2019.

Potrivit caietului de sarcini, Primăria a semnat în ianuarie 2019 acordul de grant pentru proiectul "WiFi4EU în municipiul Galaţi", care urmăreşte accesul gratuit al cetăţenilor la Wi-Fi în spaţii publice cum ar fi: localuri ale administraţiilor publice, şcoli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice şi pieţe. Hotspoturile Wi-Fi vor fi instalate de către societăţi specializate înregistrate pe portalul Comisiei Europene.

"Punctele minime de acces ce trebuie acoperite de către reţeaua Wi-Fi sunt: zona Potcoava (aferentă zonelor modernizate), Parc Spicu, Parcul de la Romarta, Orăşelul Copiilor, Parcul Şahiştilor, Parc Micro 39, Parc Cloşca, Parcul Libertăţii, Parc Ţiglina (vizavi de VIP), Faleza Inferioară (loc de joacă copii), Parc Rizer, Parc Viva, zona Elice de pe Faleza Superioară, aleea de promenadă de la P-uri, Parc Eminescu", se arată în caietul de sarcini. Puncte interioare de acces vor fi la Fiscalitate - Impozite şi taxe locale (strada Domnească nr. 14), Direcţia de Asistenţă Socială (Fraternităţii nr. 1), Oficiul de Stare civilă Galaţi (strada Traian) şi Biblioteca V.A. Urechia - Filiala nr. 1 de pe strada Regiment 11 Siret.

Reţeaua va fi deschisă în sensul că pentru conectare nu se solicită nici un fel de informaţii de autentificare sau parole, iar viteza de descărcare trebuie să fie de minimum 30 Mbps.

Firmele interesate trebuie să prezinte o ofertă instalare puncte acces care să nu depăşească valoarea estimată a voucherului de 15.000 de euro cu TVA, dar şi o ofertă de abonament pe trei ani nu trebuie să depăşească 41.000 de lei fără TVA. Plata instalării punctelor WiF-Fi se va efectua de către Comisia Europeană prin cupon valoric, iar abonamentul de către Primărie pe baza de contract pe trei ani. Perioada prevăzută pentru implementarea, instalarea şi configurarea echipamentelor Wi-Fi este de şase luni de la data intrării în vigoare a contractului, iar abonamentul de servicii internet pentru punctele Wi-Fi va fi de 36 de luni de la punerea în funcţiune.

Citit 14902 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.